Tinderdate

Tinderdate dømt for drap og voldtekt

Grace Millane rakk aldri å fylle 22 år. Natta før sin egen bursdag ble hun kvalt til døde.

DREPT: Grace Millane (22) ble drept i desember 2018. Åtte måneder før drapet, skal drapsmannen ha begått voldtekt på en annen Tinderdate. Foto: Handout / NTB Scanpix
DREPT: Grace Millane (22) ble drept i desember 2018. Åtte måneder før drapet, skal drapsmannen ha begått voldtekt på en annen Tinderdate. Foto: Handout / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Britiske Grace var på jorden rundt-reise, da hun møtte 27-åringen på Tinder. Noen dager senere ble liket hennes funnet begravet i en koffert i et skogområde i nærheten av Auckland på New Zealand.

Rettsmedisinerne fastslo at hun døde av trykk mot halsen. Hun skal ha blitt kvalt mens de hadde sex.

Saken har fått stor oppmerksomhet verden over. Det er to år siden Millanes lik ble funnet.

Drapsmannen ble dømt for drapet i 2019, og han soner nå en livstidsdom, med en minimumsperiode på 17 år. Han har forsøkt å anke dommen, men den ble avvist denne uken.

HOLMENKOLLENDRAPET: Da Maria Iranzo var fire år gammel, så hun moren sin bli drept. Fredag snakker hun om hvordan det har preget livet hennes, Video: NRK Vis mer

Klare likhetstrekk

Når saken nå er avsluttet, er det kommet frem at drapsmannen voldtok en annen britisk turist han møtte via Tinder i begynnelsen av 2018 - bare åtte måneder før drapet, skriver The Guardian.

De to sakene har klare likhetstrekk. Akkurat som han gjorde med Millane, tok han med offeret som da var 21 år, ut på en Tinderdate før de returnerte til motellrommet han disponerte, skriver news.com.au.

Dømt

Der skal han ha blitt avvist av daten som nektet å ha sex med ham, noe som skal ha resultert i at han ble rasende og endte med å voldta henne.

Kvinnen skal ha holdt voldtekten skjult inntil hun gjenkjente drapsmannen fra mediedekning da han ble siktet drapet på Grace.

Da gikk hun rett til politiet. I november ble han dømt for voldtekten.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix. Vis mer

Han skal også ha utsatt kjæresten sin for voldelige overgrep, truet henne med slakterkniv og tvunget henne til ydmykende sexhandlinger, ifølge The Guardian.

En rekke kvinner som har snakket med eller ligget med den 28 år gamle mannen som er dømt for drapet på britiske Grace Millane, har tidligere fortalt om urovekkende opplevelser.

LES OGSÅ: Hylles for dette bildet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer