Tina Turner:

Tina Turner er død

Ble 83 år gammel

Foto: Shutterstock editorial/NTB
Foto: Shutterstock editorial/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den legendariske sangeren Tina Turner (83) er død. Det melder Sky News.

- Tina Turner, dronningen av Rock'n'roll døde fredfullt hjemme hos seg selv i en alder av 83, etter en lengre tids sykdom, sier en talsperson for artisten i en uttalelse.

- Verden mister en musikklegende og et forbilde.

Turner, som er en av verdens mest suksessfulle rockestjerner, gikk bort i sitt eget hjem i Küsnacht nær Zürich i Sveits, hvor hun har bodd siden 2013.

Gunn Margit Andreassen åpner om sønnens dødsfall. Video/Reporter: Stig H. Justad. Klipp: Nora Skavhaug. Vis mer

Var utenfor rampelyset

83-åringen var utenfor rampelyset i flere år, etter at hun i 2009 la karrieren på hylla. I en dokumentar fra 2021 åpnet hun opp om at hun ønsket å gå inn i det siste kapittelet i livet utenfor rampelyset.

TURBULENT EKTESKAP: Ike og Tina Turner var gift i 16 år. Foto: Shutterstock editorial/NTB
TURBULENT EKTESKAP: Ike og Tina Turner var gift i 16 år. Foto: Shutterstock editorial/NTB Vis mer

Turner ble født i Tennessee i USA i 1939, og fikk navnet Anna Mae Bullock. Hun startet å lage musikk i 1956 sammen med Ike Turner, som hun senere giftet seg med.

Ike og Tina hadde et svært turbulent ekteskap og ble skilt i 1978. Etter skilsmissen startet hun solokarrieren sin, som har gitt oss låter som «What’s Love Got to Do With It» og «The Best».

«Proud Mary»-sangeren har hatt totalt 13 konserter i Norge, og fylte Oslo Spektrum fem ganger i løpet av sommeren 1996.

I OSLO: Turner opptrådte på Valle Hovin i 1987. Foto: Morten Hvaal / NTB
I OSLO: Turner opptrådte på Valle Hovin i 1987. Foto: Morten Hvaal / NTB Vis mer

Slet med nyresvikt

I et Instagram-innlegg i mars åpnet hun seg om at hun har slitt med nyresvikt.

«Nyrene mine er ofre for at jeg ikke skjønner at det høye blodtrykket mitt burde vært behandlet med konvensjonell medisin. Jeg har satt meg selv i stor fare ved å nekte å møte virkeligheten at jeg trenger daglig, livslang terapi med medisiner. Altfor lenge trodde jeg at kroppen min var en urørlig og uforgjengelig bastion», skrev hun i innlegget.

I 2018 kom Turners andre selvbiografi «My Love Story», der hun blant annet fortalte om en nylig gjennomgått nyretransplantasjon.

Hun medga at hun på sitt mørkeste tenkte tanken på å avslutte sitt eget liv ved hjelp av legeassistert selvmord, og hun var i kontakt med en organisasjon i Sveits.

I en uttalelse delt på den avdøde «MasterChef»-dommerens Instagram bekrefter familien det plutselige dødsfallet. Video: Master Chef Australia. Vis mer

Rammet av tragedier

I juli 2018 fikk hun også oppleve alle foreldres mareritt: Sønnen Craig Turner ble funnet død i sitt eget hjem i Los Angeles, 59 år gammel.

Han tok sitt eget liv.

- Jeg vet ikke hva som dro ham ned, annet enn ensomheten som fulgte ham. Jeg tror det handlet om ensomhet, sa Turner i et intervju med BBC noen måneder etter dødsfallet.

- Samtalene var annerledes de siste gangene vi snakket sammen. Jeg merket det ikke før etter selvmordet.

Tragedie skulle ramme familien nok en gang da sønnen Ronnie Turner døde desember i fjor, etter komplikasjoner fra tykktarmskreft.

«Ronnie, du forlot denne verden alt for tidlig. Jeg lukker mine øyne i sorg og tenker på deg, min elskede sønn», uttalte hun om sønnens dødsfall i desember.

LES OGSÅ: Tragisk dødsfall: - Er i sjokk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer