Timbuktu på trøndersk

"Det e itj bærre lækkert" for den svenske rapperen å spille for trønderne.

HALÅ: Timbuktu har vært kjent i Sverige siden midten av 90-tallet. Fire album senere er han også et kjent navn i Norge. Foto: Seher TV
HALÅ: Timbuktu har vært kjent i Sverige siden midten av 90-tallet. Fire album senere er han også et kjent navn i Norge. Foto: Seher TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det Löser Sej!


SEHER TV: Se Timbuktu intervju her!


SEHER.NO: I kveld spiller Timbuktu på Stundentersamfunnet i Trondheim. Også Bergen og Stavanger får besøk av rapperen før han reiser tilbake til Sverige for å fortsette turneen. På klingende skånedialekt forteller han om utfordringene rundt de norske dialektene.


- Jo lenger nord man kommer blir de verre å forstå, sier han til Seher TV.


Jason Diakité (32) - som han egentlig heter - har amerikanske foreldre, men er født og oppvokst på Skåne, i Sør-Sverige.


I 2003 snuste han så vidt på det norske markedet med platen "The Botten Is Nådd", men det var ikke før alle sang på "Alla Vill Till Himmelen" og "Det Löser Sig" at suksessen var et faktum i Norge. I 2006 fikk vant han en Grammis i Sverige for platen "Alla Vill Till Himmelen".


I februar kom platen "OberoendeFramkallande", og den første singelen - Karmakontot - er allerede mye spilt på norske radiostasjoner.


- Jeg vil ha deg gøy, og det tror jeg at det blir også.


Den Quartaktuelle artisten er storfornøyd med suksessen her i landet.


SEHER TV: Se Timbuktu intervju her!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer