Tiltalt i ny narko-skandale

- Det må være noen som har lånt telefonen min, sier skuespilleren som benekter påstandene.

HEVDER SIN USKYLD: Mikael Persbrandt er tiltalt for brudd på narkotikaloven. Dette er ikke første gang har vært i klammeri med loven. Foto: FameFlynet
HEVDER SIN USKYLD: Mikael Persbrandt er tiltalt for brudd på narkotikaloven. Dette er ikke første gang har vært i klammeri med loven. Foto: FameFlynet Vis mer

SEOGHØR.NO: Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt (50) er tiltalt i en stor narkotikasak, melder SVT.se.

Etter lang tids etterforskning ble søksmålet sendt til Stockholms tingrett torsdag, og totalt står elleve personer tiltalt - deriblant Mikael Persbrandt.

Anklagene er alvorlig narkotikasmugling, alvorlige narkoligabrudd, medhjelp til narkotikalovbrudd og dopinglovbrudd.

Persbrandt mistenkes kun for å ha en liten rolle i saken.

I en telefonsamtale som politiet avlyttet mener de å kunne bevise at 50-åringen har kjøpt tolv gram kokain av en taxisjåfør, skriver nettstedet.

I søksmålet står det at taxisjåførens telefonnummer ble slettet fra skuespillerens telefon, men at politiets it-tekniker likevel klarte å få frem informasjon fra telefonen.

Blant annet sendte sjåføren, som kalte seg for Bosse, en sms til Persbrandt hvor han skrev: «Hei, mitt nye nr. Mvh Bosse».

Politiet har derimot ikke funnet kokainen som Persbrandt skal ha kjøpt, og selv nekter han for anklagene.

- Det må være noen som har lånt telefonen min, sier han i forhør, samtidig som han nekter for å kjenne til taxisjåføren.

Persbrandt, som er kjent som eks-kjæresten til Maria Bonnevie (40), har blitt funnet skyldig i narkotikalovbrudd to ganger tidligere. Begge gangene i 2011. Den gang måtte han betale bøter etter å ha innrømmet gjerningene.

LES OGSÅ: Persbrandt står frem som bipolar