Danny Masterson:

Tiltalt for tre voldtekter

«That 70s Show»-stjernen Danny Masterson (45) må i retten tiltalt for tre voldtekter, har en dommer i Los Angeles besluttet.

TILTAKT: Skuespilleren Danny Masterson er tiltalt for tre voldtekter. Foto: Chris DELMAS / AFP
TILTAKT: Skuespilleren Danny Masterson er tiltalt for tre voldtekter. Foto: Chris DELMAS / AFP Vis mer
Publisert

De siste tre dagene har tre kvinner vitnet i en rettslig høring om hvordan Masterson angivelig voldtok dem for nesten 20 år siden. Fredag konkluderte dommeren Charlaine F. Olmedo i Los Angeles County Superior Court at bevisene er tilstrekkelige til at Masterson skal tiltales og stilles for retten, melder AP.

Dersom skuespilleren blir dømt, risikerer han opp til 45 år i fengsel.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Nekter straffskyld

Masterson nekter straffskyld, og advokatene hans sier at de vil bevise at han er uskyldig.

De mener at hendelsene de tre kvinnene omtaler, som skjedde mellom 2001 og 2003, skjedde for så lenge siden at det ikke er mulig å ha nøyaktige minner. Mastersons advokater hevder også at kvinnene har koordinert historiene sine.

- Minner falmer, og minner endrer seg, sier Mastersons advokat, Sharon Appelbau, ifølge AP.

Hovedforsvareren hans, Thomas Mesereau er en profilert advokat, som blant annet forsvare Michael Jackson og Bill Cosby da de sto anklaget for sexovergrep.

Scientologi-forbindelse

Under høringen skal han ha antydet at både politiet, påtalemyndigheten og vitner kunne være preget av negative holdninger til Scientologi-kirken, skriver nyhetsbyrået.

TILTALT: Skuespilleren er tiltalt for tre voldtekter. Foto: Everett Collection / NTB
TILTALT: Skuespilleren er tiltalt for tre voldtekter. Foto: Everett Collection / NTB Vis mer

Masterson er en kjent scientolog, mens de tre kvinnene som anklager ham for voldtekt, tidligere tilhørte Scientologikirken.

En av kvinnene fortalte at hun var venn med Masterson fra kirken. I 2003 skal han ha tatt henne med opp til boblebadet i hjemmet sitt i Los Angeles. Han skal så ha voldtatt henne inne på soverommet sitt, hevder kvinnen. Mastersons forsvarere sier at de to hadde samtykkende sex.

En annen kvinne skal ha hatt et flere år langt forhold til Masterson da hun våknet en natt av at han voldtok henne, fortalte hun selv i høringen.

En tredje kvinne hevder hun ble voldtatt av Masterson da hun kom hjem til ham en kveld i 2003.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Arrestert i fjor

Masterson er mest kjent for en av hovedrollene i TV-serien «That 70s show». Han spilte igjen sammen med Ashton Kutcher i serien «The Ranch», men ble skrevet ut av serien da politiet i LA startet etterforskning av voldtektsanklagene i mars 2017.

Masterson ble arrestert for voldtektsanklagene i juni i fjor, men ble siden løslatt mot kausjon.

LES OGSÅ: - Hodet smalt i bakken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer