Tidligere toppidrettsmann tiltalt:

Tiltalt for mishandling og voldtekt: - Skal ta hevn

Den tidligere profilerte toppidrettsutøveren mener ekskona er ute etter hevn.

MISHANDLINGSSAK: Den tidligere toppidrettsmannen nekter straffskyld på alle punkter. Foto: Heiko Junge / NTB
MISHANDLINGSSAK: Den tidligere toppidrettsmannen nekter straffskyld på alle punkter. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En tidligere profilert toppidrettsutøver er denne uken på plass i Nedre Romerike tingrett, tiltalt for grov vold og voldtekter av ekskona over flere år. Tiltalen ble tatt ut av statsadvokaten i Oslo i fjor høst.

Ifølge tiltalen skjedde enkelte av de påtalte forholdene over et tidsrom på mer enn 16 år, og i løpet av den perioden var vedkommende fortsatt en aktiv idrettsutøver på toppnivå i Norge.

Mannen skal jevnlig ha mishandlet sin daværende kone fra februar 2002 til mars 2018. Mishandlingen skal ha gått ut på at mannen dyttet, sparket, truet, kalte henne nedsettende ting og dro henne etter håret.

Det alvorligste punktet i tiltalen handler som nevnt om at idrettsutøveren flere ganger skal ha voldtatt kona fra 2016 til 2018, til tross for at hun flere ganger skal ha fysisk forsøkt å motsette seg handlingene.

Det er også et punkt i tiltalen som dreier seg om trusler mot et annet familiemedlem.

- Ødelegge meg

Mannen nektet straffskyld på alle punkter i tiltalen da hovedforhandlingen startet tirsdag, ifølge Dagbladet. Hver for seg har punktene om mishandling og voldtekt en øvre strafferamme på 15 års fengsel.

Ifølge Dagbladet forklarte mannen i retten onsdag at han er rystet og sjokkert over tiltalen og anklagene mot ham. Han mener han ikke har mishandlet og voldtatt ekskona eller truet det andre familiemedlemmet.

- Inntrykket mitt er at jeg hadde fornærmet henne ved å gå fra henne, og hun skal ta hevn og ødelegge meg. Jeg opplever henne som bitter. Dette har hun vist gjennom sjikanering, trakassering og ryktespredning om meg, fortsetter han i retten.

Tirsdag forklarte ekskona seg i retten, og beskrev blant annet grov vold.

- Hvis jeg ble borte eller besvimte, ble han alltid sint. Hvis jeg besvimte eller falt på gulvet, var jeg patetisk. «Drittkjerring!» sa han. Han kunne sette seg over meg og sette kneet på meg. «Er det vondt nå? Hæ?» sa han, forklarte hun, ifølge Dagbladet.

Mener det gikk begge veier

Hun beskrev også eksmannen som en svært sjalu ektemann med et enormt kontrollbehov. I retten forklarte ekskona også at hun ble flink til å skjule merkene etter volden.

- Det var vanskelig å skjule, men folk så på ham som en helt. Ingen så for seg at dette kunne være tilfellet, forklarte hun.

Ekskona valgte til slutt å anmelde eksmannen etter å ha prøvd å flykte fra ham en rekke ganger, blant annet ved å hoppe ut av vinduet.

Mannen har imidlertid en helt annen fremstilling av hvordan forholdet var, og mener det var ekskona som var kontrollerende og nedlatende overfor ham. Han innrømmet imidlertid at han har sagt stygge ting til ekskona, men mener det gikk begge veier.

- Jeg kunne finne på å si at hun var en dust, jævla bitch, kjerring, og at hun var stygg og en hore. [Ekskona] har sagt at jeg har svulst på hjernen og er stygg. Hun har kritisert at jeg er for tynn, slengt ut at jeg har ei stor stygg nese, var noe av det han sa i retten i går, ifølge Dagbladet.

Han påstår også at volden gikk begge veier, og forklarte at ekskona hadde slått ham flere ganger i ansiktet og spyttet på ham.

Onsdag formiddag ble rettsaker over hele landet stoppet grunnet tekniske problemer. Dette førte til at digital overføring ikke var mulig. Dermed ble også den tidligere toppidrettsmannens forklaring utsatt til de tekniske problemene er løst, ifølge Dagbladet.

LES OGSÅ: Må punge ut etter nederlag i retten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer