Carl Aksel Jansen:

Tiltalt for millionsvindel

Den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren er nå tiltalt etter bedragerisiktelsen som kom i 2019.

TILTALT: Carl Aksel Jansen er nå tiltalt for bedrageri av flere kvinner. Foto: Morten Eik
TILTALT: Carl Aksel Jansen er nå tiltalt for bedrageri av flere kvinner. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september 2019 ble den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren Carl Aksel Jansen (25) pågrepet og siktet for flere forhold av grovt bedrageri.

Han har erkjent de fleste forholdene, og gjennom sin forsvarer Petter Bonde, beklaget han overfor ofrene da siktelsen ble kjent.

Først nå er imidlertid 25-åringen tiltalt for saken.

Det skriver TV 2. Kanalen skriver at Jansen er tiltalt for grove bedragerier med en totalsum på over 4,5 millioner kroner.

- Han erkjenner de fleste av forholdene, og beklager så mye for det han har gjort og den smerten han har påført de fornærmede. Han jobber nå hardt med rusrehabilitering og for å bli frisk, sier hans forsvarer Petter Bonde til Se og Hør.

Saken er ikke berammet i tingretten ennå.

Carl Aksel Berg Jansen og Mayoo Indrian fra Paradise Hotel intervjues av Se & Hør om mobbing. Carl Aksel husker en episode spesielt godt fra da han selv var barn. Vis mer

Tok opp lån i andres navn

Politiet mener 25-åringen har brukt kjendisstatusen sin til å få betalingsopplysninger fra ofrene i saken, og disse skal han deretter ha brukt til å ta opp lån i deres navn.

Identifiseringen av Carl Aksel Jansen i mediene var en del av helhetsvurderingen for at han ble løslatt i 2019, da faren for gjentakelse ble mindre som følge av nettopp det, ifølge statsadvokat Andreas Kruszewski.

Det skal dreie seg om et beløp på flere millioner kroner. Ved hjelp av BankID-opplysningene deres skal han ha tatt opp lån hos ulike finansinstitusjoner i ofrenes navn.

Realityprofilen er tidligere straffedømt. I 2013 brukte han falsk ID og oppbevarte narkotika, og to år senere ble han dømt for å kjøre bil i påvirket tilstand, i tillegg til at han var i besittelse av kokain og marihuana.

Det siste lovbruddet skjedde like før han sjekket inn på «Paradise Hotel».

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer