Sigurd «Sig» Hansen:

Tilstår etter 17. mai-bråk

Sig Hansen har tilstått ett år etter at han ble arrestert for å ha spyttet på en Uber-sjåfør.

TILSTO: Onsdag tilsto Sigurd Hansen, bedre kjent som Sig Hansen, etter at han hadde blitt anklaget for å ha spyttet på en Uber-sjåfør og slått bulk i bilen hans. Foto: Ørjan Rydland / Dagbladet
TILSTO: Onsdag tilsto Sigurd Hansen, bedre kjent som Sig Hansen, etter at han hadde blitt anklaget for å ha spyttet på en Uber-sjåfør og slått bulk i bilen hans. Foto: Ørjan Rydland / Dagbladet Vis mer

Den norskættede kapteinen Sigurd «Sig» Hansen (52), kjent fra Discovery-serien «Deadliest Catch», ble på 17. mai i fjor arrestert for å ha spyttet på en Uber-sjåfør og laget bulk i bilen hans.

Nå, et år etter, tilstår 52-åringen ugjerningen.

Ifølge Seattle Times skal tilståelsen ha kommet frem etter en avtale om at advokat Barbara Serrano skulle droppe tiltalepunktet som går på skadeverk.

Ifølge avisen har det blitt reist forslag om en straff på 40 timer samfunnstjeneste etter hendelsen som fant sted i Seattle i fjor.

I tillegg skal dommeren ha bedt Hansen om å utredes for drikkevanene sine på nytt, og utsatte domsavsigelsen til 28. juni.

Viktig skritt

Hansen og familien hans skal ifølge avisen ha forlatt rettssalen uten å uttale seg til pressen.

Senere kom han med en offentlig uttalelse.

- Denne enigheten tillater meg å lukke et nøkkelkapittel i en uheldig situasjon som har gått ut av kontroll. Dette er et viktig skritt mot å legge dette bak meg, og begynne å fokusere på det som er viktig – min familie, venner og karriere, heter det i uttalelsen.

«NORSK»: Sigurd «Sig» Hansen er for mange kjent som den ufiltrerte kapteinen i krabbefiskeserien «Deadliest Catch» på Discovery Channel. Mannen fra Seattle er ofte i Norge på grunn av sin kone fra Karmøy, men hvor god har han blitt i norsk? Reporter: Linn-Christin Marthinussen / Video/redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Lagde bulk i bilen

Det var tidlig torsdags morgen på Norges nasjonaldag i fjor Hansen og familien hans hadde bestilt en Uber fra deres hjem i Seattle, til en fest der de skulle feire 17. mai.

Ifølge politirapporten skal Uber-appen ha kansellert turen allerede da Hansen var inni bilen med familien sin.

Hansen skal ifølge rapporten blitt så sint at han spyttet på sjåføren, før han skal ha gått ut av bilen og slått så hardt at han etterlot en bulk. Sjåføren skal så ha kjørt av gårde og ringt politiet.

Saken fortsetter under:

MED KONA: Sig sammen med sin kone, norske June Hansen, på Creative Arts Emmy Awards i 2016. Foto: NTB Scanpix
MED KONA: Sig sammen med sin kone, norske June Hansen, på Creative Arts Emmy Awards i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tydelig beruset

Da politiet senere ankom Hansens hjem, beskrev de ham som «tydelig beruset», noe han selv forklarte med feiringen av 17. mai.

Da Hansen prøvde å gå inn i huset igjen, så ikke politiet noe annen mulighet enn å arrestere han.

- Han prøvde å gå inn i huset sitt igjen. Da jeg fortalte ham at han ikke hadde lov til å gå, tok jeg ut armen for å sette han i håndjern. Hansen nektet å høre på våre ordrer om å ta hendene bak på ryggen, men til slutt gikk han med på å samarbeide med politiet, står det i rapporten.

Hansen skal ha tilbudt å betale for skaden på bilen, men nektet den gang for spyttingen. Han ble også bannlyst fra å bruke Uber.

Saken fortsetter under:

STOR KJENDIS: Sig Hansen i front av krabbebåten Northwestern, her sammen med resten av mannskapet. Bildet er tatt for noen år tilbake. Foto: Discovery Channel
STOR KJENDIS: Sig Hansen i front av krabbebåten Northwestern, her sammen med resten av mannskapet. Bildet er tatt for noen år tilbake. Foto: Discovery Channel Vis mer

Den gang gikk «Deadliest Catch»-stjernen raskt ut med en unnskyldning.

- Jeg er fryktelig lei meg for oppførselen min og jeg er veldig flau over den. Jeg skylder en del mennesker en unnskyldning, først og fremst til vår Uber-sjåfør, som bare prøvde å få oss trygt hjem. Jeg håper å kunne gi den unnskyldningen i egen person. Jeg har ingen unnskyldninger, og kommer til å ta ansvar for mine handlinger. Jeg gjorde et dårlig valg, og jeg er lei meg, sa han til TMZ den gang.

Frikjent for overgrep

Det er imidlertid ikke første gang Hansen har rettet politiets søkelys mot seg. I mars i fjor skapte nemlig 52-åringen store overskrifter etter at han hadde blitt saksøkt av sin 28 år gamle datter.

Hun anklaget ham for å ha forgrepet seg på henne seksuelt da hun var barn.

I april, samme år, avviste imidlertid påtalemyndigheten i Seattle søksmålet.

Det meldte Karmøynytt, som også fikk det aller første intervjuet med krabbefiskeren etter overgrepssaken.

- Dette er andre gang retten sier at jeg er uskyldig. Det var en stor lettelse for meg og det er godt å være renvasket, sa han på telefon fra Seattle til avisen.

«NORTHWESTERN»: Båten «Northwestern» med Sig Hansen som kaptein, befant seg midt i en kraftig storm da den var ute på krabbefiske. Video: Fra «Livsfarlig fangst» på Discovery. Vis mer

Ifølge Karmøynytt valgte Sig Hansen å holde seg unna medienes søkelys mens etterforskningen pågikk i statene. Han fortalte til avisen at det hadde vært en krevende tid.

- Vi har ingen ting å skamme oss over og opplever stor støtte blant folk.

I april 2017 avgjorde påtalemyndigheten at Hansen ikke skulle tiltales for kriminelle handlinger.

LES OGSÅ: - Ligg unna venninnene mine!