- Tilfeldig at alle jentene røk ut først

Alle jentene er ute av «71 grader nord». Alle guttene er fortsatt med.

TILFELDIG: Rein mener selv det er tilfeldig at alle jentene er ute av konkurransen, ettersom duellene skal være kjønnsnøytrale. Foto: TVNorge
TILFELDIG: Rein mener selv det er tilfeldig at alle jentene er ute av konkurransen, ettersom duellene skal være kjønnsnøytrale. Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Når halvparten av deltagerne er ute av «71 grader nord», står samtlige av guttene igjen. I mandagens episode var det Trine Rein, den siste av de kvinnelige deltagerne, som måtte reise hjem, etter at hun tapte en Jenga-konkurranse (spill der man skal stable klosser uten å rive ned tårnet, red. anm.) mot Gustav Nilsen.

- Avgjørelsen i den konkurransen går litt på flaks og uflaks. Dersom jeg hadde latt Gustav begynne, hadde han mest sannsynlig røket ut istedenfor meg. Etter en sånn konkurranse føler jeg uansett at jeg går ut med æren i behold, sier Rein til Seoghør.no.

At alle jentene nå er ute av «71 grader nord» tror Rein er tilfeldig.

- Det tror jeg er tilfeldig. Duellene er kjønnsnøytrale, og det handler ikke om fysisk styrke. I tillegg røk to av jentene ut av andre grunner, og Anita var jo sterkere enn alle guttene til sammen, sier hun.

Rein mener likevel det er gøy å stå igjen som beste kvinne i «71 grader nord», selv om hun mener hun kan ha hatt flaks.

- Jeg føler ikke at jeg kan ta æren for det. Også det gikk litt på flaks og uflaks. Flere av de andre jentene var fysisk sterkere og mer utholdende enn meg, og om det hadde vært avgjørende i konkurransene, hadde jeg nok røket tidligere. Men det klart at det var morsomt å bli den beste jenta, sier hun til Seoghør.no.

Å reise hjem passet sangeren bra, så hun deppet ikke over å ryke ut av konkurransen på det aktuelle tidspunktet.

- Om jeg hadde gått videre på det tidspunktet, måtte jeg ha avlyst flere ting hjemme. Så det var på en måte en "vinn-vinn situasjon" for meg. Det var helt greit å ryke ut.

I NRK-programmet «Mesternes mester» skjedde noe lignende det som skjedde i «71 grader nord». Etter at Thomas Hansvoll røk først, måtte samtlige fem kvinner hjem på rekke og rad.

- Det er flere av øvelsene som er nøytrale i forhold til kjønn. I tillegg er det lagt inn forskjeller i flere øvelser på om man er gutt eller jente. Så ting er blitt gjort for å jevne ut kjønnsforskjeller, men det er kanskje ikke alle øvelsene de klarer å gjøre det på. I enkelte av øvelsene er det vel sånn at man ikke har sjans når man er jente, sa deltager Trude Dybendahl til Seoghør.no.

Pressekontakt i TVNorge, Vivi Trøsvik, har ikke besvart Seoghør.nos henvendelser mandag.

«71 grader nord» ser du på TVNorge mandager kl. 20.30. Se vår store TV-guide her!

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det er rett og slett helt ræva

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer