«Kompani Lauritzen» sesong 3

Tilbys millioner for «Kompani Lauritzen»-innspilling

At «Kompani Lauritzen» blir i Åndalsnes er langt fra sikkert, men lokalsamfunnet er villig til å bla opp.

FØRST UT: Tre deltakere måtte forlate «Kompani Lauritzen» i lørdagens episode. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV-selskapet bak TV 2-hiten «Kompani Lauritzen», Seefood, utelukker ikke overfor Dagbladet at de finner et annet sted å spille inn seersuksessen i fremtiden.

Til nå har innspillingen hatt base ved militærbasen Setnesmoen ved Åndalsnes i Rauma, men flere destinasjoner skal ha meldt seg på i kampen om den betydelige markedsføringsverdien til produksjonen.

Årets premiere på «Kompani Lauritzen» ble sett av 1,2 millioner nordmenn, og ifølge Seefood legges planene for neste års sesong i disse dager.

PROFILER: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård leder «Kompani Lauritzen». Foto: TV 2
PROFILER: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård leder «Kompani Lauritzen». Foto: TV 2 Vis mer

Ønsker spons og rabatt

Seefood har nemlig vært i kontakt med lokale aktører i Rauma kommune og forhørt seg om hva innspillingsstedet har å tilby av sponsing, i form av eksempelvis varer, tjenester og penger, ifølge daglig leder i det lokale utviklingsselskapet Nordveggen AS, Solveig Brøste Sletta.

Åndalsnes avis omtalte saken først.

- Seefood tok kontakt med oss og fortalte at flere plasser i Norge ønsker seg «Kompani Lauritzen». De fortalte om interessentene og spurte hva raumasamfunnet kan bidra med opp mot en ny sesong, sier Brøste Sletta til Dagbladet.

HERR HØYDE: Margrethe Røed begynner nesten å gråte når hun snakker om en spesiell scene fra «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Rauma og Åndalsnes opplevde bra turisttrøkk under sommerferien 2020, noe Brøste Sletta krediterer til blant annet «Kompani Lauritzen».

- Vi spurte dem om hva skal til for at de kommer hit til neste år og bestemte oss for å gjøre en jobb basert på svaret, sier hun.

Tilbyr millionverdier

Rauma har bestemt seg for å legge penger på bordet. Til nå har Seefood fått tilsagn om en verdipakke på rundt to millioner kroner, forteller Brøste Sletta. Blant annet stammer 200 000 kroner av potten fra kommunens eget kraftfond.

Det er de store reiseaktørene i området, kommunen selv og destinasjonsselskapet Visit Nordvest som har gått sammen om tilbudet, som blant annet inneholder rabatter på overnatting og bruk av anlegg til innspilling.

FYSISK: «Kompani Lauritzen»-deltakerne får kjørt seg i lørdagens episode, og spesielt Vegard Harm får det tøft. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Dette handler også litt hva slags type program det er snakk om. Vi hadde ikke gjort dette for alle. «Kompani Lauritzen» har litt av den humoren som vi liker her, og så passer tematikken bra med vår holdning, om at man må yte noe for å få til ting, sier Brøste Sletta.

Har ikke bestemt seg

Kreativ leder og partner i Seefood, Aleksander Herresthal, bekrefter at de er i dialog med både TV 2 og med myndigheter og næringsliv i Rauma om en sesong tre av «Kompani Lauritzen».

- Vi har ikke bestemt oss og ingenting er 100 prosent i boks, men vi har en god dialog med Rauma, sier han til Dagbladet.

- At vi går en ny runde om en sesong tre med TV 2 er helt naturlig. Det er mange aspekter ved programmet vi har laget som er positive for både oss og dem, legger han til.

HJEMMEBANE: Som Fenrik i kompani Lauritzen er Geir Aker en forkjemper for disiplin, men hvordan er han på hjemmebane? Video: TV 2 Vis mer

Handler ikke om bunnlinjen

Hvilke aktører som angivelig har meldt interesse for å være location for konseptet, ønsker ikke Herresthal å si noe om. Han avviser at fremstøtet overfor Rauma bare handler om Seefoods «bunnlinje».

- Jeg vil ikke gå inn på konkrete regnestykker. Dette er en spektakulær produksjon og det er ikke alltid så lett å tjene penger på et helt nytt format. Både sesong en og to endte med å koste mer enn vi budsjetterte med i forkant og det er heller ikke nødvendigvis slik at sesong tre blir billigere enn sesong to. Samarbeidet er det viktigste, og velviljen vi møter i Rauma har helt klart en egen verdi, sier Herresthal, og fortsetter:

- Til nå synes vi selv at vi har klart å toppe fjorårets runde, men det krever mye ressurser. Derfor snakker vi med Rauma om å samarbeide ytterligere om sesong tre i Åndalsnes.

Seefood vurderer kontinuerlig hvordan konseptet kan fornyes.

KOMPANI: Bernt Hulsker forteller om da han nesten drepte Vegard Harm i «Kompani Lauritzen» Vis mer

- Vårt mål er alltid å gjøre innholdet vi lager best mulig, og det er mye innovasjon i å flytte innspillingssted. Så det er ikke utenkelig, verken på kort eller lang sikt. Når det er sagt, har Rauma utrolig mye å by på og vi elsker å være der.

Kan tape konkurransen

Daglig leder i Nordveggen AS, Solveig Brøste Sletta, tar ikke for gitt at Seefood velger Rauma til neste sesong av seersuksessen.

- Taper vi så taper vi, men da har vi gjort det vi kan, sier Brøste Sletta om tilbudspakken de har sendt til Seefood.

Hun forteller at de har større tro på «Lauritzen»-effekten enn «Cruise»-effekten i tiden fremover. Filmstjernen spilte som kjent inn heseblesende «Mission Impossible»-scener i området i fjor høst.

- «Kompani Lauritzen» er noe helt annet. Der prater de om stedsnavn og viser fram severdigheter. Vi er ganske avslappet til hva som dukker opp hvor i «Mission Impossible», sier hun spøkefullt.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no

SEIER: Her kåres vinneren av «Kompani Lauritzen». Video: TV2 Vis mer

LES OGSÅ: Avslører ny flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer