Influensere:

Tilbys flere hundre tusen for sex

- Skummelt å tenke på.

SEXTILBUD: Britiske influensere åpner opp om upassende tilbud i sosiale medier. Tyne-Lexy Clarson er en av dem. Foto: NTB Scanpix
SEXTILBUD: Britiske influensere åpner opp om upassende tilbud i sosiale medier. Tyne-Lexy Clarson er en av dem. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at influensere med mange følgere i sosiale medier får mange rare meldinger og forespørsler i innboksen. Likevel er det både oppsiktsvekkende og sjokkerende at det tilbys sex for enorme pengesummer, noe den britiske influenseren Tyne-Lexy Clarson bekrefter.

Ifølge BBC tilbyr fremmede flere tusen britiske pund for å ha samleie med influensere, og Clarson synes det er skremmende å tenke på hvor mange jenter som potensielt sett mottar slike forespørsler.

- Det er prostitusjon - og det er bare skummelt å tenke på at hvis de har sendt det til meg, har de sannsynligvis sendt det til tusenvis av pene jenter på Instagram.

View this post on Instagram

I want my white bits back🙁

A post shared by Tyne-Lexy (@tyne_lexy_clarson) on

Ville tilbud

Den britiske influenseren har over 420 000 følgere på Instagram, hvor hun deler både hverdagslige og lettkledde bilder av seg selv.

Hun forteller overfor BBC at hun bare var 19 år gammel da hun ble tilbudt 20 000 britiske pund, eller over 230 000 norske kroner, for middag og drinker.

Det skulle imidlertid ikke stoppe der.

Etter å ha deltatt i realityprogrammet «Love Island», skal hun nemlig ha blitt kontaktet av et selskap som tilbød henne 50 000 britiske pund for fem netter i Dubai.

Tilbudet skal ifølge Clarson ha vært avhengig av en kontrakt om å holde alt hemmelig, samt det faktum at hun måtte si seg villig til å gjøre det hun ble bedt om.

- Det er mye penger for mange, beløpet kan endre liv, sier hun videre.

- Skammer seg

Også «Love Island»-profilen Rosie Williams hevder å ha blitt tilbudt enorme summer. Hun skal blant annet ha fått tilbud om 100 000 britiske pund, klær og vesker for å være ledsager for en mann i Dubai.

Hun forteller til kanalen at hun ikke var klar over denne delen av kjendistilværelsen og at dette ikke er noe man blir advart mot.

- Enten er vi ikke i en posisjon hvor vi trenger å gjøre dette, eller så har man gjort det og skammer seg, sier Williams.

Tv-programmet «The Victoria Derbyshire» har ifølge BBC vært i kontakt med en rekke influensere og har fått se flere av meldingene de har mottatt. Innholdet i disse skal være alt fra klare tilbud om sex, til agenter som tar kontakt på vegne av rike klienter.

LIL MIQUELA: Instagram-profilen til Lil Miquela virker som en hvilken som helst annen influensers Instagram; daglige oppdateringer med bilder og stories, sponsede innhold og såkalte inspo-bilder. Men en ting skurrer; jenta er ikke ekte. Vis mer

En talskvinne for feministgruppa Object forteller at det ikke er lett for unge jenter å si nei ettersom slike tilbud kan gi dem suksess, men at det til syvende og sist er ren utnyttelse som seinere vil påvirke jentenes liv.

LES OGSÅ: «Kan vi ha et krisemøte om dette?»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer