Ghislaine Maxwell:

Tilbyr 251 millioner for å slippe ut

Ghislaine Maxwell, som er siktet for å ha hjulpet Jeffrey Epstein med å begå seksuelle overgrep mot mindreårige, tilbyr å betale kjempesum for å få slippe ut mot kausjon.

PARTNERE: Den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein sammen med nå fengslete Ghislaine Maxwell i 2005. Foto: Patrick McMullan / Getty Image / NTB
PARTNERE: Den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein sammen med nå fengslete Ghislaine Maxwell i 2005. Foto: Patrick McMullan / Getty Image / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell (58) sitter varetektsfengslet ved Metropolitan detention center i Brooklyn i New York.

Hun er siktet for å ha hjulpet den overgrepsdømte og nå avdøde finansmannen Jeffrey Epstein, med å finne mindreårige jenter som så ble utsatt for seksuelle overgrep. Hun er også siktet for å ha begått mened.

Rettssaken mot henne skal etter planen starte i juli neste år, og Maxwell risikerer opp til 35 år i fengsel dersom hun blir dømt.

Nå har advokatene hennes sendt inn nye dokumenter til rettssapparatet hvor de sier at hun er villig til å betale 28,5 millioner dollar (om lag 251 millioner kroner) i kausjon, melder The Guardian og CNN.

Ny ektemann

Ifølge dokumentene giftet Maxwell seg i 2016. Ektemannen er ikke navngitt, men et brev fram ham er lagt ved. Der skriver ektemannen at Maxwell ikke gikk under jorden fordi hun prøvde å unngå politiet, men på grunn av «en intens mediestorm og trusler» etter at Epstein (66) ble arrestert og senere døde i en fengselscelle i august 2019.

Epstein døde i New York, mens han satt varetektsfengslet siktet for menneskehandel.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

Ifølge de nye dokumentene foreslår Maxwell at hun slipper ut mot en gigantisk kausjon som blant annet består av verdier i tre hjem hun og ektemannen eier samt andre eiendeler.

- Hun ønsker ikke noe mer enn å forbli i dette landet og slåss mot anklagene mot seg, som er basert på ubekreftede vitnemål fra en håndfull vitner om hendelser, som fant sted for over 25 år siden, skriver advokatene til Maxwell.

De hevder også at at mediene har «nådeløst ødelagt henne» i langt flere artikler enn det som er blitt skrevet om den nå dømte sexforbryteren og komikeren Bill Cosby og den nå dømte sexforbryteren og tidligere hollywoodmogulen Harvey Weinstein.

- Frykt

- Hennes kjærlighet til ektemannen var hovedgrunnen til at hun forble så nærme som mulig mens hun kjempet for sin uskyld. Da hun flyttet, var det hele tiden bare av frykt for å bli oppdaget av pressen eller folk som ville ta loven i egne hender - frykten var forståelig. Den eneste grunnen til at hun var tvunget til å finne stille steder å oppholde seg hele tiden, skyldtes hvordan den hylende mobben på Twitter og andre sosiale medier ville ha skalpen hennes, skriver en ikke navngitt støttespiller i dokumentene og legger til:

- Hun skjulte seg aldri fra myndighetene og er frustrert over at hun aldri hadde muligheten til å snakke med dem personlig for å slå tilbake mot alle løgnene som flommet ut i mediene.

Maxwell ble arrestert av FBI 2. juli i år på eiendommen Tuckedaway i New Hampshire. Påtalemyndigheten mener hun hadde levd der i skjul, og at hun også hadde skjult identiteten sin da hun kjøpte stedet.

I juli ble hun nektet løslatelse mot kausjon etter at påtalemyndigheten hadde argumentert for at det var stor fare for at hun ville rømme landet.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

I husarrest

I den nye kausjonssøknaden foreslår hun at hun skal bo i husarrest i New York hos en bekjent med sikkerhetsvakter 24 timer i døgnet og elektronisk overvåking. Maxwell, som også er britisk og fransk statsborger, sier også fra seg retten til å søke om å bli utlevert dersom hun får innvilget kausjon.

Foruten Maxwells egne verdier er en sikkerhetsspesialist villig til å plassere én million dollar i kausjonen. Sju nære venner og familiemedlemmer er villige til å bruke fem millioner dollar av sine verdier.

Advokatene til Maxwell sier, ifølge The Guardian, at sosietetskvinnen som blant annet hadde bånd til det britiske kongehuset, har gått ned i vekt og lider av hårtap etter at hun ble arrestert. Hun skal også ha blitt utsatt for gjentatte og omfattende ransakinger. Advokatene hevder også at hun ikke får tilstrekkelig beskyttelse mot coronaviruset, som skal ha rammet 80 andre innsatte og ansatte i fengselet hvor hun oppholder seg.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Ledelsen ved fengselet har opplyst at hun har en god helsetilstand, og at hun blir behandlet som andre innsatte.

En talsperson for påtalemyndigheten, Audrey Strauss, ville ikke kommentere kausjonsøknaden.

LES OGSÅ: - Han er utstøtt av samfunnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer