«God jul Norge»-Vår tar igjen feiringen fra i fjor

Tilbrakte julen i full isolasjon

Programlederen ser frem til årets høytid etter at pandemien i fjor ødela julen, og splittet familien.

RINGER JULEN INN: Peter Bubresko og Vår Staude skal i år spre juleglede til folket når de leder «God Jul Norge» på lillejulaften og jul- aften. Med seg har de selvsagt TV-kokk Wenche Andersen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
RINGER JULEN INN: Peter Bubresko og Vår Staude skal i år spre juleglede til folket når de leder «God Jul Norge» på lillejulaften og jul- aften. Med seg har de selvsagt TV-kokk Wenche Andersen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

I fjor førte coronavirusets herjinger til en annerledes jul for mange. En av dem som fikk julen ødelagt var «God morgen Norge»-programleder Vår Staude (56). Da hun få dager før jul i fjor testet positivt for viruset, ble alle planer brått spolert.

Vår hadde sett frem til en koselig jul med mann og barn, men måtte i stedet sitte alene i isolasjon på fjellet. Heller ikke på julaften kunne familien være samlet.

- På grunn av corona fikk vi ikke feiret julen slik vi hadde gledet oss til i lange tider, sammen med alle barna. I stedet satt vi her og der, hver for oss, for å unngå å smitte flere. Det var utrolig trist, minnes Staude.

Feirer på fjellet

Årets feiring blir også spredt. Døtrene Malin (25) og Anniken (23) tilbringer julaften på Bali, der eldstemann jobber som trenings-coach, mens Vår, padler-samboeren Knut Holmann (54) og sønnen Kasper (15) skal feire sammen med Vårs søster Tone og hennes familie på Skeikampen.

- Det blir kjempekoselig! Vi er ikke så nøye på de faste ritualene. Det viktigste er å kose seg, tenne masse lys, spise selvskutt hjort og høre på gospel-dronningen Mahalia Jackson. Vi håper på masse snø og nydelig skiføre, forteller 56-åringen.

Som programleder i «God morgen Norge» er Vår vant til å være på jobb før de fleste andre har stått opp. Heller ikke i julen får hun sovet ut, men TV-profilen gleder seg stort til å lede morgensendingene «God jul Norge», som sendes på lille julaften og julaften.

- Det blir en julestrømpe fylt med gode intervjuer, god mat, topp stemning, nydelig musikk. Vi gir et hvileskjær til de som er ferdige med forberedelsene, eller en god venn som heier deg fram mot mål mens du stryker, baker, pynter eller pakker inn presanger, smiler Vår.

JUL: Jan Thomas og Harlem Alexander feirer en litt annerledes jul. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

Vil spre glede

Med seg i studio har hun makker Peter Moi Bubresko (47), som også ser frem til å spre julehygge til de tusen hjem.

- Først og fremst er målet å gi folket julestemning, og jeg håper vi kan være godt selskap for alle de som sitter alene i julen, sier Bubresko.

Bubresko ser også frem til julesendingene, men synes det er litt leit å gå glipp av morgentimene med samboeren og barna Marie og Sebastian, som fyller seks år på lille julaften!

FORVENTNINGSFULL: Bubresko husker hvor spesiell julen var i sin egen barndom, og håper å skape julemagi for sine egne barn. Foto: Privat
FORVENTNINGSFULL: Bubresko husker hvor spesiell julen var i sin egen barndom, og håper å skape julemagi for sine egne barn. Foto: Privat Vis mer

- Et lite skår i gleden er at vi må jobbe lille julaften når barna mine har bursdag. De har blitt vant til at pappa av og til er borte på morgenen, men å ikke kunne vekke dem på sengen på bursdagen med kake og sang, svir litt, innrømmer tobarnsfaren.

I KARANTENE: Da kollegaen fikk korona ble Bubresko umiddelbart satt i karantene, og gikk glipp av dyrebar tid med sine to små. Foto: @petermoi/Instagram
I KARANTENE: Da kollegaen fikk korona ble Bubresko umiddelbart satt i karantene, og gikk glipp av dyrebar tid med sine to små. Foto: @petermoi/Instagram Vis mer

Heller ikke for Peter gikk alt etter planen under fjorårets feiring. Da TV-kollega Vår testet positivt for korona, måtte Bubresko umiddelbart ut i karantene, og han fikk dermed ikke feiret barnas 5-årsdag.

Heldigvis testet han negativt noen dager senere, og på julaften var familien igjen samlet.

«Det ble jul likevel! Jeg har allerede fått alle gavene jeg trenger i år – jeg er tilbake med familien, og jeg har fått negativt svar på coronatest», skrev programlederen i en gledelig oppdatering til sine følgere på sosiale medier.

Litt julemagi

I år som i fjor er det selvsagt de yngste som står i sentrum på julekvelden, og Peter elsker å se hvordan barnas ansikter lyser opp av forventning og glede.

- Målet mitt er å skape en trygg og fin jul med litt magi, som barna forhåpentligvis husker med glede resten av livet. Det viktigste er å stresse ned, og nyte noen late dager sammen, forteller TV-profilen.

HYTTEJUL: Emil Gukild forteller om juleplanene med forloveden Linnéa Myhre. Reporter: Sofie Losen. Video: Nora Skavhaug Vis mer

I år skal familien tilbringe julaften sammen hjemme, men allerede dagen etter går turen til varmere strøk.

- Vi må legge oss grytidlig på julaften, fordi alarmen ringer allerede klokken 04 natt til første juledag. Da går flyet til Gran Canaria, og vi gleder oss til en uke med sol og varme.

LES OGSÅ: - Skal feire med eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer