Tilbrakte en hel uke med indianere

- Før jeg dro var jeg nervøs for krypdyr, slanger og skumle rovdyr, sier Guri Solberg om reisen i den brasilianske regnskogen. Se bilder og video i saken!

SEOGHØR.NO: Programleder Guri Solberg (40) kom nylig hjem fra den brasilianske regnskogen, der hun bodde og levde i en hel uke sammen med indianerne. 

Turen var i regi av Regnskogfondet, Rema 1000 og TV 2, og første episode av programmet «Regnskoglekene» sendes på kanalen søndag i forbindelse med OL-sendingene. 

Under besøket fikk Solberg prøve alt fra å skyte med pil og bue til å dra på alligatorjakt, og hun ble godt kjent med livet i regnskogen. 

Se video øverst i saken!

Overfor Seoghør.no forteller 40-åringen at hun aldri før har vært raskere ute med å takke ja til en jobbhenvendelse enn hun gjorde da hun fikk forespørsel om å bli med på reisen. 

- For meg var dette en unik mulighet til å oppleve et liv totalt annerledes enn det jeg lever selv, og å lære om den truede regnskogen. Før jeg dro var jeg nervøs for krypdyr, slanger og skumle rovdyr. Den bekymringen forsvant da jeg satt foten på brasiliansk jord, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

FANGET FISK: Jeg ble overrasket over at jeg klarte å holde meg i båten da jeg skulle prøve å fange fisk med pil og bue, sier Guri Solberg til Seoghør.no. Foto: Torbjørn Pedersen/TV2
FANGET FISK: Jeg ble overrasket over at jeg klarte å holde meg i båten da jeg skulle prøve å fange fisk med pil og bue, sier Guri Solberg til Seoghør.no. Foto: Torbjørn Pedersen/TV2 Vis mer
LÆRTE MYE: TV 2-profilen fikk nye inntrykk og lærdom etter å ha tilbrakt en hel uke sammen med indianerne. Avbildet er fire av barna hun møtte på turen.  Foto: Kyrre Lien/Regnskogfondet
LÆRTE MYE: TV 2-profilen fikk nye inntrykk og lærdom etter å ha tilbrakt en hel uke sammen med indianerne. Avbildet er fire av barna hun møtte på turen. Foto: Kyrre Lien/Regnskogfondet Vis mer

- Han er et arbeidsjern

Den blide TV-profilen, som nylig var aktuell som programleder for TV 2-programmet «God sommer Norge», slår fast at hun lærte mye over den ukelange turen - både om seg selv og om de innfødte hun møtte på turen. 

- De lever et utrolig rikt liv helt i pakt med naturen. De står opp med sola, bader i elva, fisker og vet akkurat når det er tid for å dyrke og høste det de sår. Nå opplever de at dette livet trues, fordi regnskogen må vike plass for enorme soyaplantasjer. De var fortvilede og alvorlige når vi snakket med dem om dette, og var veldig opptatt av at vi skulle fortelle historien deres videre, sier Solberg til Seoghør.no. 

Med seg på den spennende reisen, hadde Guri med seg TV 2 Sportens Erik Thorstvedt (53), og sammen konkurrerte de mot de innfødte i tradisjonelle idretter som løping med pil og stikkbæring. 

Saken fortsetter nedenfor.

GLEMTE FRYKTEN: - Vi levde så tett på mennesker som respekterer og kjenner naturen godt, at sammen med dem glemte jeg helt det jeg hadde grua meg til, sier Solberg.  Foto: Torbjørn Pedersen/TV2
GLEMTE FRYKTEN: - Vi levde så tett på mennesker som respekterer og kjenner naturen godt, at sammen med dem glemte jeg helt det jeg hadde grua meg til, sier Solberg. Foto: Torbjørn Pedersen/TV2 Vis mer

Den tidligere «Skal vi danse»-programlederen sier til Seoghør.no at hun satt stor pris på å ha med seg Erik som reisepartner. 

- Erik er en strålende fyr! Kunnskapsrik, omtenksom og full av humor. Dessuten kledde han både den tradisjonelle kroppsmalingen og høvdingens leopardskinnshatt meget bra, sier hun og fortsetter:

- Han er et arbeidsjern. Da jeg lente meg tilbake på flyet på vei hjem, og slappet av etter en uke i bushen, satt Erik igang med forberedelser til fotball-EM, skryter hun om kollegaen.

Thorstvedt er nå også på plass i Rio de Janeiro for å lede TV 2s sendinger fra OL-parken sammen med Ingrid Halstensen (28).

Første episode av «Regnskoglekene» sendes søndag 7. august på TV 2 i forbindelse med OL-sendingene. Det er laget totalt åtte episoder. 

Erik Thorstvedt og Guri Solberg fikk oppleve litt av hvert da de sammen reiste til den brasilianske regnskogen i samarbeid med Regnskogfondet og TV 2.  Foto: Torbjørn Pedersen/TV2
Erik Thorstvedt og Guri Solberg fikk oppleve litt av hvert da de sammen reiste til den brasilianske regnskogen i samarbeid med Regnskogfondet og TV 2. Foto: Torbjørn Pedersen/TV2 Vis mer

LES OGSÅ: - Han hadde aldri trodd at de skulle skilles