Tilbragte sin siste bursdag med apen Crystal

- Robin var alltid så opptatt av henne, minnes treneren til «Night at the Museum»-apen.

DYREVENN: Robin Williams hadde stor omsorg for dyr, og feiret deler av sin sistefødselsdag sammen med apekatten Crystal, som han spilte med i tre filmer. Her er han avbildet i forbindelse med Outfest Film Festival Awards i Hollywood sommeren 2008. Foto: AdMedia/Splash News/All Over Press
DYREVENN: Robin Williams hadde stor omsorg for dyr, og feiret deler av sin sistefødselsdag sammen med apekatten Crystal, som han spilte med i tre filmer. Her er han avbildet i forbindelse med Outfest Film Festival Awards i Hollywood sommeren 2008. Foto: AdMedia/Splash News/All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: Tidligere denne uken kom sjokknyheten om at komikerlegenden Robin Williams var død, 63 år gammel.

Oscar-vinneren slet med kraftige depresjoner i tiden før han døde. Og da han i starten av juli var innlagt på et rehabiliteringssenter for å holde sine tidligere rus- og alkoholproblemer i sjakk, virket han sliten og mutt.

Men på sin siste fødselsdag, den 21. juli, hadde filmstjernen et muntert møte, skriver UsWeekly.

Da fikk han nemlig besøk av apekatten Crystal, som han spilte sammen med i de tre «Night at the Museum»-filmene, hvorav den siste ennå ikke har kommet på kino.

- Da vi nærmet oss slutten av innspillingen av «Night at the Museum 3», nevnte jeg at Crystal og jeg skulle gjøre et filmprosjekt i Bay-området (i nærheten av Williams' hjem, journ.anm.), og han bad meg kontakte ham da, forteller Crystals trener Tom Gunderson til UsWeekly.

- Robin var sjenerøs og tok seg tid til å møte oss på bursdagen sin, fortsetter Gunderson.

Robin Williams postet dette rørende bildet på Instagram-kontoen sin i anledning 63-årsdagen, der han har Crystal på skulderen. «Hurra for meg! Et besøk fra en av mine kvinnelige favorittmotspillere, Crystal», skrev han til bildet.

En stor dyreelsker

«Good Morning, Vietnam»-stjernen var åpenbart veldig glad i den lille apen, og Tom Gunderson forteller at Williams elsket å tilbringe tid med Crystal på filmsettene.

- Robin var utrolig interessert i og opptatt av henne i forbindelse med alle tre filmene. Det er ikke ofte en skuespiller av hans kaliber bryr seg om et dyr på den måten.

- Han var alltid en veldig sjenerøs, snill og omtenksom person. Han vil for alltid være elsket og savnet. Verden er et dunklere sted uten ham, minnes Gunderson overfor UsWeekly.

Også i april postet Williams et Instagram-bilde av seg selv og Crystal, denne gangen iført sitt Teddy Roosevelt-kostyme og med apen på fanget. «Henger med vennen min, Crystal, på settet til NATM3», skrev han.

 

Og at den prisbelønte skuespilleren og komikeren var en sann dyrevenn, var også tydelig i andre sammenhenger. I starten av juli delte Robin Williams et bilde på Twitter-profilen sin, der han forsiktig mater en annen apekatt gjennom hullene i et nettinggjerde.

«Mater 'Robin Williams', en brøleape oppkalt etter meg i San Fransisco Zoo. For en ære!», twitret han til bildet.

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett TV-stjernen før