Marit Bjørgen:

Tilbød samboeren lønn for å være hjemme med sønnen under OL

- Da blir det enklere å holde fokus på det jeg skal.

SUPERMAMMA: Marit Bjørgen fikk sønnen Marius for to år siden, men det har absolutt ikke satt noen demper på skikarrieren hennes. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SUPERMAMMA: Marit Bjørgen fikk sønnen Marius for to år siden, men det har absolutt ikke satt noen demper på skikarrieren hennes. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I 2016, kun to dager etter julaften, kunne langrennsstjernen Marit Bjørgen (37) og samboeren Fred Børre Lundberg (48) juble over at sønnen Marius (2) hadde kommet til verden.

Skidronningen lot seg ikke stoppe av familieforøkelsen, og hun holdt seg aktiv gjennom svangerskapet, for så å ta med seg sin førstefødte på jobb.

Saken fortsetter nedenfor.

SKIDRONNING: Marit Bjørgen er blant favorittene til å ta gull for Norge under OL i Pyeongchang i Sør-Korea. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SKIDRONNING: Marit Bjørgen er blant favorittene til å ta gull for Norge under OL i Pyeongchang i Sør-Korea. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

I et nytt intervju med Dagbladet, forteller 37-åringen om hvordan hun kombinerer familielivet med toppidretten.

- Jeg har så mye å takke Fred Børre for. Uten ham hadde jeg aldri klart det jeg tross alt har klart. Det er mye hans ære at jeg er klar for OL.

Til Sør-Korea reiser hun alene, mens familien blir igjen hjemme. Men det var nesten så det ikke ble slik.

Fred Børre fikk nemlig jobbtilbud som ekspertkommentator på kombinert under OL fra tv-kanalen Discovery, men da satte Marit ned foten.

Saken fortsetter under bildet.

BLIR HJEMME: Når Marit Bjørgen går for Norge under OL i Pyeongchang, blir samboeren Fred Børre Lundberg og sønnen Marius hjemme. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BLIR HJEMME: Når Marit Bjørgen går for Norge under OL i Pyeongchang, blir samboeren Fred Børre Lundberg og sønnen Marius hjemme. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- He-he, jeg tilbød meg vel å betale ham lønn for å være hjemme, forteller Marit lattermildt til Dagbladet, før hun legger til:

- Vi ble fort enige om at det var det beste. At han og Marius ble her. Og for meg vil det nok fungere best at de er hjemme. Da blir det enklere å holde fokus på det jeg skal.

Ønsket å bli mamma

I tiden før Marit ble gravid, snakket hun åpent om ønsket om å få barn.

Våren 2015 gjestet skidronningen NRK-programmet «Skavlan», der hun sa at hun ikke hadde bestemt seg for om eller når hun skulle legge skikarrieren på vent for å prioritere familieforøkelse:

- Jeg har nok gjort meg opp noen tanker, men nei, jeg har ikke bestemt meg for når jeg skal legge opp. Men det er jo andre ting i livet også. Jeg håper jo på å få barn jeg og, sa hun til Skavlan den gangen.

Få måneder senere kunne skistjernen avsløre at hun ventet barn.

Sporty mor

Mens Marits tidligere langrennskollega Kristin Størmer Steira (36) valgte å trappe ned karrieren for å fokusere på å bli mor, fortsatte Marit altså i skisporet.

Langrennsstjernen Therese Johaug (29) har tidligere sagt til Dagbladet at lagvenninnen blir en slags «prøvekanin» som hun kan lære nyttige triks fra når hun selv en dag ønsker å få barn.

- Det vil på en måte vise hva som kan funke og ikke funke. Om det lar seg gjøre, da. Så er det opp til en selv om en vil ha et toppidrettsliv samtidig som man er mor, eller om en har lyst til å gi seg og så bli mor. Det er veldig vanskelig å føle på her og nå. Det må man nesten se litt an, sa Johaug til Dagbladet den gang.

Alt gikk på skinner

To måneder før termin uttalte Marit at svangerskapet hadde gått veldig fint.

- Formen har vært bra hele veien, så jeg har nok vært heldig. Nå er det et par måneder igjen, så jeg får holde ut de siste også, sa hun til Seoghør.no den gangen.

Saken fortsetter under bildet.

OL-KLAR: Marit Bjørgen er nå klar for å representere Norge under OL i Pyeongchang i Sør-Korea. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
OL-KLAR: Marit Bjørgen er nå klar for å representere Norge under OL i Pyeongchang i Sør-Korea. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

Marit og den tidligere OL-mesteren i kombinert, Fred Børre, traff hverandre under VM i Oberstdorf i 2005, og har vært kjærester i over ti år.

I et intervju med Dagbladet i sommer, fortalte for øvrig den blide skiløperen at mammalivet er hektisk, og at dagene består av full fart.

- Jeg synes det er kjempehyggelig. Det blir full rulle fra syv om morgenen til syv om kvelden, fortalte den stolte mammaen.

LES OGSÅ: Norges rikeste (24) letter på sløret om privatlivet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer