PÅ TRENINGSLEIR: Hallvard Flatland og datteren Katarina sleit seg gjennom en strabasiøs treningsøkt på sykkel i Spania for noen dager siden. 21. juni stiller Hallvard i kameraten Dag Erik Pedersens sykkeløp i Larvik. På bildet gratulerer Kataria sin far med hedersprisen under årets «Gullruten». Foto: Stella Pictures
PÅ TRENINGSLEIR: Hallvard Flatland og datteren Katarina sleit seg gjennom en strabasiøs treningsøkt på sykkel i Spania for noen dager siden. 21. juni stiller Hallvard i kameraten Dag Erik Pedersens sykkeløp i Larvik. På bildet gratulerer Kataria sin far med hedersprisen under årets «Gullruten». Foto: Stella PicturesVis mer

Tilbake til toppform med hjelp fra datteren

- Det kan trygt beskrives som en nær-døden-opplevelse! Men det er jeg jo vant til... sier Hallvard Flatland.

SEOGHØR.NO: TV-legenden og «Gullruten»-vinner Hallvard Flatland jobber målbevisst for å komme tilbake i godt, gammelt fysisk slag etter den lange og tunge sykdomsperioden.

For å finne tilbake til gammel form, har han vært på sykkeltur i Spania sammen med datteren Katarina.

Det ble en blandet fornøyelse, men Flatland tar det hele med sedvanlig godt humør og selvironi - med denne meldingen på sin Instagram-profil:

«Første tur på sykkel siden "oppstandelsen". Må jo trene til Don Pedros ritt i Larvik 21. juni. I dag 13 km kupert terreng mellom Alcaidesa og Sotogrande med @katarinaflatland. Kan trygt beskrives som en nær-døden-opplevelse! Men det er jeg jo vant til...»

ARRANGERER SYKKELRITT: Den tidligere sykkelproffen og NRK-kommentatoren Dag Erik Pedersen står bak sykkelløpet Hallvard Flatland skal være med i.
ARRANGERER SYKKELRITT: Den tidligere sykkelproffen og NRK-kommentatoren Dag Erik Pedersen står bak sykkelløpet Hallvard Flatland skal være med i. Vis mer

Rittet han sikter til, er kameraten Dag Erik Pedersens nye og spennende arrangement «Granfondo Don Pedro 2014», der overskuddet går uavkortet til kreftsaken.

«Don Pedro» er Pedersens kallenavn etter de mange gode årene som proffsyklist i Italia, og nå ønsker han å gjenskape den italienske sykkelatmosfæren i hjembyen Larvik.

Hallvard Flatland og en rekke andre kjente navn skal delta i rittet, som primært har fokus på deltakelse og opplevelse - ikke tid og plassering.

Men også proffene kan få kjørt seg i den mest krevende av tre løyper. Men det viktigste er å delta - og støtte en god sak.

- Kan du sykle, kan du være med, fastslår Dag Erik.

LES OGSÅ: Brast i gråt da han takket døtrene.