TILBAKE I TV 2: Mandag kveld gjør Mah-Rukh Ali comeback på TV-skjermen, etter en halvt års lang permisjon på grunn av studier. Her er hun med Arill Riise. Foto: TV 2
TILBAKE I TV 2: Mandag kveld gjør Mah-Rukh Ali comeback på TV-skjermen, etter en halvt års lang permisjon på grunn av studier. Her er hun med Arill Riise. Foto: TV 2Vis mer

Tilbake på TV-skjermen

Nyhetsanker Mah-Rukh Ali fikk permisjon da hun fikk plass på prestisjeuniversitet.

SEOGHØR.NO: I januar kom nyheten om at TV 2s nyhetsanker Mah-Rukh Ali (33) hadde tatt permisjon fra TV-jobben.

STUDERT IS: Ali har det siste halvåret studert IS og propaganda ved Reuters Institute.
STUDERT IS: Ali har det siste halvåret studert IS og propaganda ved Reuters Institute. Vis mer

Hun hadde nemlig fått plass på prestisjeuniversitetet i Oxford i Storbritannia. Der har hun studert IS og propaganda.

- Oxford var en mulighet jeg måtte takke ja til, forteller Ali til VG.

Mandag kveld er hun tilbake i jobben som nyhetsanker. Siden 2006 har hun jobbet i kanalen. Før det jobbet hun i NRK Dagsrevyen.

Til høsten gir også 33-åringen ut en bok om IS.

Saken fortsetter under bildet.


- IS er den største terrortrusselen verden står overfor. Blant mange paradokser med IS er at de har oppstått i en tid der sosiale medier har ført til en ny åpenhet, men de har etablert en hermetisk lukket terrororganisasjon, erklært journalister som fiender og profesjonalisert sitt propagandaapparat, sier hun.

Ali er født og oppvokst i Norge med foreldre fra Pakistan. Hun har en Bachelor-grad fra Lahore i Pakistan og en Bachelor-grad i journalistikk fra Høyskolen i Volda.

Hun startet sin karriere i NRK Dagsnytt i 2003, og kom til Dagsrevyen som reporter i 2005. Hun har også erfaring fra Aftenposten, Dagbladet og Klassekampen.

LES OGSÅ: Blir borte fra TV-skjermen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.