Jakob Oftebro:

Tilbake på scenen etter ulykken

Etter den tøffe tiden er Jakob Oftebro klar for «Peer Gynt».

TILBAKE PÅ SCENEN: I kveld sto Jacob på scenen under generalprøven til «Peer Gynt»-oppsetningen på Gålå. I morgen braker det løs med forestillingene. Foto: Geir Olsen
TILBAKE PÅ SCENEN: I kveld sto Jacob på scenen under generalprøven til «Peer Gynt»-oppsetningen på Gålå. I morgen braker det løs med forestillingene. Foto: Geir Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av mai ble skuespiller Jakob Oftebro (32) alvorlig skadd under innspillingen av tv-serien «Hamilton» i Sverige.

En ulykke med en molotovcocktail påførte skuespilleren brannskader i ansiktet, og han har siden den gang måtte holde seg unna direkte sollys.

I kveld var Jakob igjen å se på scenen under generalprøven til oppsetningen av «Peer Gynt» på Gålå, som har premiere i morgen. Her spiller Jakob blant annet spiller mot sin far, Nils Ole Oftebro (73).

Den siste tiden har prøvene blitt løst ved at skuespiller Maria Hildonen har steppet inn for Oftebro på dagprøvene.

- Fordi Oftebros ansiktshud må leges skikkelig, er han nødt til å holde seg innendørs på dagtid under prøvene, fortalte daglig leder i Peer Gynt-forestillingen, Marit Lien til Dagbladet sist uke.

KLAR FOR PREMIERE: I morgen braker det løs med premieren på «Peer Gynt»-oppsetningen på Gålå. Her fra kveldens generalprøve. Foto: Geir Olsen
KLAR FOR PREMIERE: I morgen braker det løs med premieren på «Peer Gynt»-oppsetningen på Gålå. Her fra kveldens generalprøve. Foto: Geir Olsen Vis mer

Delte nytt bilde

I et intervju med NRK fortalte Oftebro nylig om brannskadene, og at ulykken har gjort det ekstra viktig for ham å komme tilbake til Gålå og stå på scenen med sin far Nils Ole Oftebro.

- Det så jo ikke bra ut i starten. Jeg brant bort mye hud, og det gikk betennelse i det. Det var ekkelt. Og jeg visste ikke hvilket omfang det var, om jeg kom til å se vanlig ut igjen, sier han.

KOLLEGER IGJEN: Nils Ole Oftebro og Jakob skal spille sammen i «Peer Gynt» på Gålå i sommer. Her er de avbildet på Gålå i fjor. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
KOLLEGER IGJEN: Nils Ole Oftebro og Jakob skal spille sammen i «Peer Gynt» på Gålå i sommer. Her er de avbildet på Gålå i fjor. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Kort tid etter delte 32-åringen også sitt første bilde av seg selv etter ulykken på Instagram, hvor han også skrev en lengre tekst.

- Sommeren 2018 ble litt annerledes enn jeg hadde forventet. På grunn av en ulykke, mistet jeg mye av huden på høyre side av ansiktet og må holde meg i skyggen og dekket til. Uten støtte fra alle som har skrevet og ringt, familie, venner og min fantastiske kjæreste hadde det vært utrolig tøft. Takk for at dere har fått meg gjennom den vanskeligste tiden, skrev han og fortsatte:

- Solkrem, hatt, parasoll og mye sniking rundt i skyggene har gjort at dette har gått veldig fint. Jeg har ny fin hud i ansiktet og er klar til å stå på scenen med pappa igjen på Gålå. Gleder meg til å gjøre det en gang til. Ta vare på hverandre, pas på hinanden.

Takket for støtten

Selv om den populære skuespillen har holdt en lav profil siden ulykken, har han tidligere vært ute å takket familie, venner og fansen for støtten. Også dette gjorde han i et innlegg på Instagram.

«Tusen tusen tusen takk for all støtte og kjærlighet jeg har fått fra familie, leger, fans, kollegaer, og venner. Det er uvurderlig. Jeg leges bra og forhåpentligvis blir jeg helt god igjen. Jeg har tross alt vært heldig, det kunne gått mye verre. Håper bransjen og alle kan lære av dette. Vi er sårbare og må ta vare på hverandre. Alle sammen. Kos dere i sola og pas på hinanden (for meg) Jakob».

LES OGSÅ: - Det er slutt med Jakob Oftebro

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer