Tilbake på jobb - med nytt navn

Amal Clooney er på plass i Athen for å løse gammel konflikt med Storbritannia.

PRESTISJEFYLT KARRIERE: Amal Clooney har ingen planer om å legge karrieren på hylla. Nå er hun i Athen for å bistå den greske regjeringen. Her ved Akropolis-museet onsdag, sammen med kulturminister Kostas Tasoulas. Foto: Stella Pictures
PRESTISJEFYLT KARRIERE: Amal Clooney har ingen planer om å legge karrieren på hylla. Nå er hun i Athen for å bistå den greske regjeringen. Her ved Akropolis-museet onsdag, sammen med kulturminister Kostas Tasoulas. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Nesten tre uker har gått siden filmstjerne George Clooney (53) og Amal Alamuddin (36) giftet seg i Venezia, i en storslått seremoni.

Siden da har paret kost seg med hvetebrødsdagene. Ifølge Daily Mail tilbragte de dem i leiligheten sin i London, mens Hello! meldte at turtelduene hadde valgt det kongelige reisemålet Seychellene. Og kanskje rakk de begge deler...

Nå er imidlertid hverdagen tilbake selv om de er nygifte, og det har menneskerettighetsadvokaten markert ved å oppdatere profilen sinnettsiden til advokatfirmaet Doughty Street Chambers.

Der omtales hun nå som «Amal Clooney», men ifølge Daily Mail har hun beholdt Alamuddin som mellomnavn.

Og mandag ankom hun Hellas' hovedstad Athen for å være rådgiver for landets regjering i en langvarig tvist med Storbritannia.

TIDLØS: Amal Alamuddin Clooney var profesjonelt antrukket i en Chanel-inspirert drakt da hun besøkte Akropolis-museet onsdag sammen med kulturministeren. Foto: All Over Press
TIDLØS: Amal Alamuddin Clooney var profesjonelt antrukket i en Chanel-inspirert drakt da hun besøkte Akropolis-museet onsdag sammen med kulturministeren. Foto: All Over Press Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Hellas ønsker nemlig å få Parthenonskulpturene tilbake fra Storbritannia, etter at den britiske ambassadøren jarl Thomas Bruce tok dem fra Parthenon og sendte dem til hjemlandet mellom 1801 og 1805.

På plass i Athen har Alamuddin Clooney, som fikk mye skryt for sin elegante bryllupsgarderobe, fortsatt å imponere i flere tidløse antrekk - som du kan se i bildekarusellen nedenfor.

Ifølge ABC News skal Alamuddin Clooney gi juridiske råd i Hellas' forsøk på å få de antikke marmorskulpturene tilbake igjen fra British Museum i London.

Sammen med advokatkollegaen Geoffrey Robertson har hun flere møter med den greske statsministeren Antonis Samaras og kulturministeren Kostad Tasoulas, samt andre embetsmenn.

Engasjert ektemann

NYGIFTE: George og Amal fotografert da de forlot Venezia etter sin stjernespekkede bryllupsfest og borgerlige vielse i slutten av september. Foto: Stella Pictures
NYGIFTE: George og Amal fotografert da de forlot Venezia etter sin stjernespekkede bryllupsfest og borgerlige vielse i slutten av september. Foto: Stella Pictures Vis mer

Se og Hør kunne avsløre at den suksessrike 36-åringen ville ta «Gravity»-stjernens etternavn allerede i den eksklusive bryllupsdekningen. Bordkortet hennes på bryllupsfesten lød nemlig «Amal Clooney».

Og Hollywood-kjekkasen er sikkert fornøyd med at kona har tatt hans etternavn - i sommer innrømmet han overfor Vanity Fair at han giftet seg «oppover».

53-åringen har imidlertid selv vært engasjert i menneskerettigheter og samfunnsspørsmål i en årrekke, og han har blant annet besøkt Sudan flere ganger.

Kanskje det er ektemannen som har inspirert det nyeste oppdraget til den tidligere FN-rådgiveren.

I februar foreslo nemlig George Clooney at Storbritannia burde vurdere å gi marmorskulpturene tilbake til Hellas, skriver ABC News. 

LES OGSÅ: - Jeg har valgt å være naiv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer