Ellen DeGeneres:

Tilbake: Dette sier hun om skandalen

Talkshowverten er tilbake i sin første episode etter måneder med anklager om dårlig arbeidsmiljø.

TILBAKE: Talkshow-stjerna Ellen Degeneres er tilbake på skjermen etter en turbulent sommer, og starter sendingen med å forklare noen av anklagene som har blitt rettet mot henne. Video: Rød Løper/Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres!

I slutten av mars begynte de første anklagene mot Ellen DeGeneres (62) og arbeidsmiljøet i programmet hennes. Siden har stormen blusset opp, og i sommer sto det på som verst.

De siste månedene har det foregått en intern etterforskning for å undersøke hvor stort hold det er i anklagene. Det har blant annet ført til at tre ledere har fått fyken.

HARDT UT: Popstjerna Mariah Carey husker godt da hun var på besøk hos Ellen DeGeneres i 2008. Hun ser ikke tilbake på besøket med glede, og går nå hardt ut mot talkshowverten. Bilder fra TV3. Vis mer

Selv har hun sittet relativt stille i båten, men har uttalt seg om saken i et internt brev.

- Skulle aldri skjedd

Mandag var hun imidlertid tilbake i sitt velkjente talkshow-studio, og hun uttaler seg for første gang offentlig om anklagene.

- Som dere sikkert har hørt, har det i sommer vært anklager om et giftig arbeidsmiljø her på showet, og det har vært en etterforskning. Jeg har lært at det har skjedd ting har som aldri skulle ha skjedd. Jeg tar det svært alvorlig, og vil si at jeg er så lei meg for folk som ble påvirket. Jeg vet at jeg er i en posisjon med privilegium og makt, og jeg innser at med det kommer det ansvar, og jeg tar ansvar for hva som skjer på showet mitt, sier DeGeneres.

Dette er den første episoden av det som blir den 18. sesongen av talkshowet hennes. Her sier hun også at det er godt å uttale seg om saken. Istedet for at studioet er fylt opp av gjester, har de gått for en digital løsning, hvor gjestene tilsynelatende er tilstede gjennom en videooverføring.

- Vi har hatt mange samtaler over de siste ukene om programmet vårt, arbeidsmiljøet vårt, og hva vi ønsker for framtida. Vi har gjort noen endringer, og i dag starter vi et nytt kapittel, sier 62-åringen, uten å forklare hva disse endringene går ut på.

DeGeneres gir også en ganske forbeholden unnskyldning for det angivelige dårlige arbeidsmiljøet.

- Hvis jeg noensinne har skuffa, ellers såret følelsene deres, er jeg så lei meg. Hvis det noensinne har vært tilfelle, har jeg skuffa meg selv, og jeg har såret meg selv også, for jeg prøver alltid å vokse som person. Jeg ser på alt som kommer i livet mitt som en mulighet til å lære. Jeg gikk inn i denne bransjen for å få folk til å le og føle seg bra, sier hun.

KLINER TIL: Superstjerna Jennifer Aniston gjester «The Ellen DeGeneres Show», og byr mildt sagt på seg selv. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Alvorstalen brytes tidvis opp at vitser, som tilsynelatende får de digitale gjesten til å le. I klippet som er lagt ut, er det bare DeGeneres og DJen Stephen «tWitch» Boss som er tilstede i studioet. Her avslører programlederen at han har blitt forfremmet fra DJ til å være assisterende produsent.

DeGeneres tar også opp utfordringene verden står overfor i åpningsinnlegget.

- Dette har vært en grusom sommer for folk over hele verden. Folk mister jobbene sine, folk mister kjære til en pandemi. Folk mister hjemmene og livene sine i voldsomme branner som herjer. Det er åpenbar raseurettferdighet over alt rundt oss. Jeg ser på nyhetene og tenker «hvor skal vi begynne». Mitt håp er at vi fortsatt er et sted hvor folk kan la seg underholde, sier hun.

Anklagene mot talkshowverten startet som nevnt i mars, hvor flere profilerte personer omtalt henne som «ubehagelig». Det hele startet med at Youtuber Nikki Tutorials (26) delte sin opplevelse om å være på showet.

LES OGSÅ: - Det er kvalmt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer