Tilbake der det nesten gikk galt

Det var en nervepirrende innspilling av bilrace-filmen «Børning».

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I kinofilmen «Børning», som kommer på norske kinoer onsdag, spiller Anders Baasmo Christiansen (38) Amcar-legenden Roy. I sin Ford Mustang 1967-modell, med mer enn 600 hestekrefter under panseret, har Roy vunnet alt som er av akselerasjonsløp.

Anders Baasmo Christiansen spilte selv i noen av de mest fartsfylte og dramatiske bilscenene i den nye kinofilmen.

- Anders er en av landets tøffeste skuespillere. Han har lært mye, og levd seg inn i rollen underveis. Vi i bilmiljøet ble imponert over hvordan han håndterte rollen som fartsbilsjåfør. Og ikke minst over hvor mange scener han gjorde selv – uten bruk av stuntmann, forteller Richard Bugge Andersen (45), som eier bilen «Lillegul».

«Lillegul» er en Ford Mustang 1967-modell, som Bugge Andersen selv har vunnet en rekke akselerasjonsløp med. Det er denne bilen Anders kjører i filmen.

Men en av de mest dramatiske scenene i filmen – iallfall for Anders Baasmo Christiansen – involverte hverken «Lillegul», børning eller fart. Men derimort tær - og smerte.

Krøllet tærne

Som man ser i videoen, blir Anders utsatt for såkalt «drifting» av sin erkerival i filmen.-T.T. er min hovedfiende og konkurrent i bilracet. Det er når vi utfordrer hverandre – og ender opp med å avtale et billøp fra Oslo til Nordkapp – at han driver og tøffer seg for meg, forteller Anders.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer