Tilbake der det nesten gikk galt

Det var en nervepirrende innspilling av bilrace-filmen «Børning».

SEOGHØR.NO: I kinofilmen «Børning», som kommer på norske kinoer onsdag, spiller Anders Baasmo Christiansen (38) Amcar-legenden Roy. I sin Ford Mustang 1967-modell, med mer enn 600 hestekrefter under panseret, har Roy vunnet alt som er av akselerasjonsløp.

Anders Baasmo Christiansen spilte selv i noen av de mest fartsfylte og dramatiske bilscenene i den nye kinofilmen.

- Anders er en av landets tøffeste skuespillere. Han har lært mye, og levd seg inn i rollen underveis. Vi i bilmiljøet ble imponert over hvordan han håndterte rollen som fartsbilsjåfør. Og ikke minst over hvor mange scener han gjorde selv – uten bruk av stuntmann, forteller Richard Bugge Andersen (45), som eier bilen «Lillegul».

«Lillegul» er en Ford Mustang 1967-modell, som Bugge Andersen selv har vunnet en rekke akselerasjonsløp med. Det er denne bilen Anders kjører i filmen.

Men en av de mest dramatiske scenene i filmen – iallfall for Anders Baasmo Christiansen – involverte hverken «Lillegul», børning eller fart. Men derimort tær - og smerte.

Krøllet tærne

Som man ser i videoen, blir Anders utsatt for såkalt «drifting» av sin erkerival i filmen.-T.T. er min hovedfiende og konkurrent i bilracet. Det er når vi utfordrer hverandre – og ender opp med å avtale et billøp fra Oslo til Nordkapp – at han driver og tøffer seg for meg, forteller Anders.

T.T. kjører rundt føttene på Anders, mens Anders står helt i ro.

 - Jeg må innrømme at jeg stod der og krøllet tærne, sier Anders om den nervepirrende innspillingen.

Over foten

Ved ett tilfelle gikk det galt.

- Disse stuntfolkene er jo superflinke og presise, og vi gjorde mange tagninger av den ene scenen. Til slutt kom han så nær at han kjørte over foten min, sier Anders til Se og Hør.

- Gjorde det vondt?

- Jeg kjente det, sier Anders Baasmo Christiansen - før han nok en gang understreker sin beundring for filmens stunt-sjåfører.

Les også: Her går ridderen i bakken