MER SUKSESS: "Skavlan" ble av Aftonbladets anmelder kåret til den største TV-suksessen på svensk TV i 2009. Her har nordmannen besøk av superstjernen Will Smth og kona, Jada. Foto: Stella Pictures
MER SUKSESS: "Skavlan" ble av Aftonbladets anmelder kåret til den største TV-suksessen på svensk TV i 2009. Her har nordmannen besøk av superstjernen Will Smth og kona, Jada. Foto: Stella PicturesVis mer

Til topps på svensk TV-liste

- Jeg blir ikke mindre stolt av dem etter disse kåringene, erkjenner Fredrik Skavlan.

SEHER.NO: Da det første programmet av "Skavlan" ble sendt i fjor, var det aller første gang et slikt svensk-norsk programkonsept så dagens lys. Og programmet har vært en ubetinget suksess, med 2,9 millioner seere på det meste.

Når anmelderen Jan-Olov Andersson i Sveriges største avis, Aftonbladet, ser tilbake på TV-året som har gått, er dommen soleklar: Fredrik Skavlan og hans program rangeres nemlig høyest over alle programmer som har gått på svensk TV i 2009.

- Fra vårt naboland kom en erfaren programleder som løftet talkshowen i svensk TV til et nytt og høyere nivå, sier Andersson, som på annen- og tredjeplass har gitt plass til henholdvis "Mästernas mästere" og "På spåret".
 
Til Dagbladet legger ikke Fredrik Skavlan skjul på at han lar seg smigre etter flere utmerkelser. I august ble han også kronet som Sveriges nye TV-konge da han fikk den prestisjetunge TV-prisen "Kristallen".

- Jeg er liksom blitt en gallionsfigur her, men det står jo en suveren redaksjon bak disse programmene. Jeg blir ikke mindre stolt av dem etter disse kåringene, sier han til avisen.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no,ringvårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  Nå kommer de til Skavlan