«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Til topps: - Er det mulig?

Nå er vinneren av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» endelig kåret.

VINNER: En ny kjendis kan krone seg med tittelen «Norges tøffeste kjendis». Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer
Publisert

Søndag kveld var det endelig klart for å kåre Norges tøffeste kjendis, da det var duket for finale i kjendisversjonen av «71 grader nord».

Etter en nervepirrende semifinale, var det til slutt artisten Silya Nymoen som måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen - og dermed skulle pallplasseringene fordeles mellom Mona Berntsen (31), Birk Ruud (21) og Petter Schjerven (54).

KJEMPET: Silya Nymoen ender på en fjerdeplass i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», da hun ryker ut like før finalen. Video: Discovery + Vis mer

Denne gangen, i motsetning til tidligere år, skulle finalen imidlertid ikke avgjøres i det fryktinngytende nettet. Den kjendisen som karret seg fram til globusen på Nordkapp-platået først, ble rett og slett vinneren.

Etter et langt kappløp og intenst slit i ruskete vær, var det til slutt Schjerven som fikk det gledelige synet av en ensom Tom Stiansen ved en flunkende ny bil.

- Er det mulig? Er det mulig? Jeg er helt kjørt jeg, utbrøt han da seieren var et faktum.

Sesongens yngste, Ruud, endte på en svært respektabel andreplass, mens Berntsen ble nummer tre.

TILKALLER HJELP: En av deltakerne i «71 grader nord kjendis» må få akutt legehjelp. Hele episoden ser du på Discovery+ og TVNorge søndag 7. november 20.30. Video: Discovery+ Vis mer

Hardt og rått

Se og Hør tok en prat med seiersherren, som kunne fortelle at han ikke hadde trodd han skulle stå igjen som Norges tøffeste kjendis.

- Jeg hadde mange rare følelser, men først og fremst var jeg veldig overrasket! Det virket helt rart at det faktisk var tilfellet. Og så var jeg selvfølgelig veldig glad, og ikke minst sliten.

Etter en måned på tur hadde han lagt bak seg tøffe etapper, fantastiske naturopplevelser og mange nye vennskap.

- For meg er seieren en utrolig god følelse av å mestre, og å føle at jeg får til noe som jeg ikke har fått til på lang lang tid, forteller den gamle speideren.

TREKKER SEG: Det blir en overraskende exit i utslagskonkurransen i «71 grader nord». Video: Discovery Vis mer

- Jeg har lært mye, gjort mye, opplevd mye, truffet mange fine folk - nei, det har vært helt fantastisk.

54-åringen trekker fram de to siste etappene, da de besteg Store Skagastølstind og selve finalen, som høydepunktene fra ekspedisjonen. Finaleetappen beskriver han som den desidert hardeste og råeste av alle etappene.

- Men det er vennskapene, den fine gjengen og alle småsituasjonene som ligger som et fint bakteppe hele veien, understreker han.

Avgjorde i kunnskapstest

Ikke langt bak Scjerven, kom altså den 21 år gamle freeskieren i mål. Ruud har imponert mange med sin innsats i «71 grader nord», deriblant vinneren selv.

GÅR GALT: Her går det galt for Agnete «Agnetesh» Husebye og Thomas Numme i «71 grader nord - kjendis». Video: Discovery+/Rød Løper Vis mer

- Han har imponert meg veldig, og er en veldig fin fyr. Han er bare 21 år, men så moden på veldig mange måter. Jeg var ikke så moden da jeg var 21, for å si det sånn, fastslår 54-åringen.

Han legger til at han flere ganger i finalen var sikker på at Ruud skulle komme og ta han igjen, og snyte han for seieren.

- Jeg gikk å så bak meg hele tida, så så jeg han på et tidspunkt og tenkte at «nå tar han meg».

Helt på tampen, etter å ha besteget en ekstremt lang og bratt bakke, skulle de gjennom en kunnskapstest før de kunne ta fatt på den siste drøye kilometeren fram til mål.

FØRSTEMANN UT: Første deltaker måtte forlate høstens «71 grader nord kjendis». Video: Kine Falch / Reporter: Jonas Scheie Hammer Vis mer

Deltakerne skulle svare på to spørsmål, der hver av spørsmålene hadde fem svaralternativer. For hvert feil svar, måtte de slepe med seg ekstra vekt.

- Man kan si at det hele ble avgjort på den siste kunnskapskonkurransen. Hadde Birk tatt to kjappe der, hadde han avgjort det til sin fordel. Men det kokte nok litt for Birk der så han rotet det litt til for seg selv.

Ruud gikk på en smell og fikk åtte feil svar av åtte mulige, og dermed maks ekstravekt å drasse på. 21-åringen så likevel ikke ut til å være bitter for at seieren glapp. På oppløpet smilte han bredt og gratulerte konkurrenten.

Takket kona

Selv om finalen ble sendt søndag kveld, har resultatet allerede vært klart i flere måneder da innspillingen fant sted tidlig i sommer.

SKADE: Agnete Huseby må avbryte etappen og fraktes til legevakta under torsdagens episode av «71 grader nord kjendis». Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Har det vært vanskelig å holde seieren hemmelig?

- Veldig vanskelig! Jeg har mange venner som spør og graver hele tida, og de gir seg ikke heller. Senest i forrige uke måtte jeg lyve for en elektriker som skulle vise hvor vi kunne ha en ladeboks hvis vi skulle kjøpt oss en ladebil, humrer Scjerven, som legger til at kona og barna har visst det.

Kona Norunn var imidlertid den første han takket da han passerte målstreken.

- Det bare kom rett og slett! Jeg hadde jo vært en måned uten dem, og følte jeg på en måte hadde tatt en måned for meg selv, forklarer tobarnsfaren.

FRYKTET FOR HJERTET: «71 grader nord kjendis»-deltaker Silya Nymoen trosset legens råd om å ikke bli med i programmet. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Men før han satte seg i sin flunkende nye bil og suste hjem mot familien, ble det en siste avskjedsmiddag med de andre deltakerne.

- Vi fikk gå inn i et varmt hus oppe på platået der, og så fikk vi servert chili con carne, en iskald øl og et glass champagne, mimrer Schjerven, som legger til at en øl trolig aldri har smakt så godt.

LES OGSÅ: Kronprinsparets nye hytteplaner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer