- Til tider har det vært ute av kontroll

«Farmen»-vinner Morten Heggdal har følt flammekaoset på kroppen under brannene i Flatanger.

SEOGHØR.NO: «Farmen»-vinner Morten Heggdals (45) verste mareritt ble tirsdag et faktum da hele 139 bygninger i politimannens hjemkommune brant ned i en enorm brann.

45-åringen kommer egentlig fra Namsos, men har i mange år bodd i Flatanger sammen med familien.

Brannen startet i tettstedet Uran i Flatanger mandag kveld.

Heggdal, som jobber som innsatsleder i politiet, har selv vært tett på den enorme brannen og sett de store skadene på nært hold.

DRAMATISK SITUASJON:  Selv om politi- og fagmannskapene har gjort en god jobb, har vi opplevd en situasjon der vi ikke har hatt kontroll, sier Morten Heggdal til Se og Hør. Foto: TV 2
DRAMATISK SITUASJON: Selv om politi- og fagmannskapene har gjort en god jobb, har vi opplevd en situasjon der vi ikke har hatt kontroll, sier Morten Heggdal til Se og Hør. Foto: TV 2 Vis mer

-  Problemet har vært at når vi slukker en brann, begynner det å brenne igjen. Vi har vært avhengige av å holde et høyt tempo for å berge flest mulig hus og bygninger. Til tider har det vært helt ute av kontroll.Politiet opplyser på sine hjemmesider at de har grunn til å tro at brannene har startet etter at sterk vind har fått ledninger i høyspentmaster til å treffe hverandre og slå gnister. Sterk vind har hindret brannvesenet i å slukke brannen fra luften.

Heggdal legger ikke skjul på at det har vært flere situasjoner de siste dagene, hvor han har måttet tenke ut løsninger på sparket.

- De to siste døgnene har vært en blanding av kaotiske og hektiske. Selv om politi- og fagmannskapene har gjort en god jobb, har vi opplevd en situasjon der vi ikke har hatt kontroll.

- På grunn av dårlig samband, har jeg personlig vært avhengig av eget initiativ til å finne løsninger, sier han.

LES OGSÅ:      Fikk husarrest av kona etter «Farmen»