Aune Sand:

Til sykehus med brannskade

Kunstner Aune Sand ble brannskadd under tv-innspilling.

SKADD: Aune Sand har fått brannskader i ansiktet etter et kanon-uhell. Foto: TV 2/Tor-even Mathisen/NTB
SKADD: Aune Sand har fått brannskader i ansiktet etter et kanon-uhell. Foto: TV 2/Tor-even Mathisen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kunstner og tv-profil Aune Sand (55) ble brannskadd under innspillingen av TV 2-serien «Alex og Aune».

Det var VG som omtalte hendelsen først.

Ulykken skjedde da en person skulle fyre av en kanon fra en båt på sankthansaften i år. Problemet var bare at kanonen ikke ble fyrt av, etter flere forsøk.

Det skal ha gitt Sand en dårlig følelse - en følelse han skulle hørt på.

Tok fyr

Ved siden av ham i båten lå det nemlig en åpen bag med krutt, samtidig som Sand selv holdt tennstikken, mens en annen forsøkte å få i gang kanonen. Det hele skal ha endt med at Sand selv tok fyr.

Videre gikk turen til sykehuset, og Sand skal ha fått svidd av både hud, øyenbryn og skjegg.

VISER FREM BOLIGEN: I Youtube-serien «Klarna stikker innom», viser kjendiser frem hvordan de bor. Og denne gangen er det gladjenta Marte Bratberg som står for tur. Vis mer

Overfor VG forteller 55-åringen at han i situasjonen klarte å forholde seg rolig, men tanken på familien og barna var til stede. Han vil likevel ikke legge skylden på noen.

- Det er klart at når man skal smelle med kanoner og har et kruttlager, bør man ha rutiner og respekt. Det er klart man kan si at sånt skal ikke skje, og selvfølgelig skal det ikke skje. Men hele produksjonsteamet er veldig opptatt av sikkerhet og er superproffe, også har dette skjedd da. Ulykker skjer, forteller Sand til VG.

Se og Hør har så langt ikke lyktes i å få kontakt med Aune Sand.

- Rutiner ble fulgt

Pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl sier til Se og Hør at ulykken skjedde i forbindelse med Jonsok-feiring i det nevnte programmet. Ifølge Dahl skal både Sand og tv-makker Alex Rosén (53) ha vært til stede da ulykken fant sted.

Det skal likevel ikke ha skyldtes noen rutinesvikt under innspillingen.

- Slik vi er blitt forklart dette i etterkant ble alle rutiner fulgt, men dessverre var ikke lokket på kruttesken lukket slik det burde vært. Hendelsen er selvsagt tatt på høyeste alvor av produksjonsselskapet Strix og vi fikk umiddelbart etter hendelsen en grundig rapport, sier Dahl.

TRAKK SEG: Etter mange uker på «Torpet», ga Aune Sand fra seg muligheten til å endelig komme inn på «Farmen Kjendis». Video: TV 2 Vis mer

Dahl informerer om at alle involvert ble godt ivaretatt etter ulykken, og produksjonen og TV 2 er glad for at det ikke gikk verre med Sand.

Gode venner

Innspillingen av TV 2-programmet gjør Sand sammen med sin gode venn Alex Rosén, som han knyttet et godt bånd med da de tilbrakte noen dager sammen på TV 2-«Torpet», da de var sammen på «Farmen kjendis» i 2019.

Rosén har tidligere fortalt til Se og Hør at han ble så glad i og fascinert av Sand, at han ville bli mer kjent med ham.

- Da tenkte jeg vi kunne dra sammen en måneds tid til kanskje det vakreste stedet jeg vet om, Bleik, sa han, og fortsatte:

- TV 2 tente på ideen. Så nå er vi på tettstedet Bleik på Andøya sammen med noen få hundre fastboende. Vi bor sammen som et gammelt ektepar, og tilbringer mye tid med lokalbefolkningen, sier Rosén, som sier at dette er noe av det morsomste han noen gang har gjort på tv.

LES OGSÅ: Ødela ansiktet etter TikTok-trend

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer