SAKSØKER: Øystein Stray Spetalen saksøker Dagbladet AS for over en million kroner. Foto: SCANPIX
SAKSØKER: Øystein Stray Spetalen saksøker Dagbladet AS for over en million kroner. Foto: SCANPIXVis mer

Til søksmål mot Dagbladet

Øystein Stray Spetalen vil opprette fond for medieoffer.

SEHER.NO: Finanstopp Øystein Stray Spetalen går nå til privat søksmål mot Dagbladet etter at de fremstilte ham som en rabiat på et utested i Oslo.


Spetalen har reagert kraftig etter at Dagbladet skrev om at en kjendismillionær «gikk amok», slo etter gjester og skadet en kvinne på utestedet Odeon i Oslo. Den angivelige hendelsen ble omtalt i to artikler som sto på trykk i starten av august i fjor, derav ett førstesideoppslag.


- Det oppslaget har vært en stor belastning for meg og dem rundt meg. Det var løgnaktig, og derfor mener jeg de må stå til rette for det i en rettssak, sier Spetalen til VG.


Nå saksøker han Dagbladet AS for en artikkel han mener er ærekrenkende og usann, og krever at Dagbladet AS, Anne Aasheim, Roy Wahlstrøm og Tore Bergsaker betaler en oppreisning på inntil én million og femti tusen kroner.


Dersom Spetalen vinner kampen mot Dagbladet, skal pengene gå til å hjelpe andre  som føler seg som medieofre.

- Da kommer jeg til å bruke de pengene, pluss egne midler i tillegg, til å opprette et fond slik at folk som føler seg urettferdig behandlet av mediene kan søke om økonomisk støtte til å få gjennomført en prosess, slik at de kan få frem hva som faktisk er skjedd, sier Øystein Stray Spetalen til VG.


LES OGSÅ: - Dagbladet løy om meg