Gunhild Stordalen:

- Til slutt var det veldig lite tid til oss i forholdet

Gunhild Stordalen var til stede for å ta imot prestisjepris i New York i natt. Dette var hennes første offentlige opptreden siden det ble kjent at hun og Petter Stordalen flytter fra hverandre.

PRISVINNER: Gunhild Stordalen mottok i natt en prestisjetung pris for sitt arbeid med EAT Forum, og uttalte seg samtidig om nyheten om at hun og Petter Stordalen flytter fra hverandre. Her er de to avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: Gunhild Stordalen mottok i natt en prestisjetung pris for sitt arbeid med EAT Forum, og uttalte seg samtidig om nyheten om at hun og Petter Stordalen flytter fra hverandre. Her er de to avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barack Obama (58), Angelina Jolie (44) og Jens Stoltenberg (60) har alle tidligere vunnet prisen «Global Leadership Award», som deles ut av United Nations Foundation, en privat stiftelse som jobber tett med FN.

Nå føyer Gunhild Stordalen (40) seg i rekken av prisvinnere, da hun i natt fikk tildelt den prestisjetunge prisen.

Det skriver NRK.

Gunhild Stordalen er kvinnen bak Stordalen Foundations og EAT Forum, som jobber for å få politikere, næringsliv og akademia til å samarbeide for en sunnere og mer bærekraftig matindustri. I juryens begrunnelse står det følgende:

«Legen og miljøforkjemperen Gunhild Stordalen får sitt banebrytende arbeid med å forvandle det globale matsystemet og dets innvirkning på planeten, gjennom samarbeid mellom vitenskap, politikk og næringsliv uten profitt».

Første opptreden

40-åringen var selv til stede i New York for å motta prisen, og dette var hennes første offentlige opptreden siden det ble kjent at hun og hotellkongen Petter Stordalen (56) flytter fra hverandre.

- Petter og jeg har vært gjennom mye. Han har stått der ved min side gjennom sykdom og helvete. Samtidig har han jobbet masse. Selv har jeg brukt all min tid og energi til å bygge opp organisasjonen EAT. Til slutt var det veldig lite tid til oss i forholdet og vi har bestemt at vi må flytte fra hverandre, sier hun til NRK.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de flytter fra hverandre etter 14 år. Intervju fra Expressen. Vis mer

Det var i en pressemelding tidligere denne måneden at ekteparet delte nyheten om at de ikke lenger vil bo sammen. Der skrev de at de har hatt «14 fantastiske år sammen», men at det «ikke alltid går som det skal».

- Det føles rart å sende ut en informasjon om noe så privat, men for å unngå rykter og spekulasjoner velger vi å være åpne om at vi fra midten av november kommer til å flytte fra hverandre, skrev de.

- Takk for de varme tankene

Stordalen-paret understreket også at de fortsatt er hverandres beste venner og støttespillere, til tross for at de ikke lenger skal bo sammen.

Et par dager senere tok de begge til Instagram og takket for støtten.

«Takk for alle de varme tankene. Vi går kanskje hver vår vei, men vi vil alltid støtte hverandre - som bestevenner og støttespillere», skrev Gunhild til et bilde av seg og Petter, som på sin side skrev følgende:

«Tusen takk for alle hyggelige meldinger, støtte og omtanke de siste dagene. Det varmer. Det går fint med oss begge».

LES OGSÅ: Frykter han blir frosset ut av familien

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer