ÅPEN OM VILL FORTID: Dagfinn Lyngbø forteller om et vilt party-liv på 90-tallet.
ÅPEN OM VILL FORTID: Dagfinn Lyngbø forteller om et vilt party-liv på 90-tallet. Vis mer

- Til slutt sa det stopp

Dagfinn Lyngbøs kropp tvang ham til å legge om livet.

Publisert

SEOGHØR.NO: Komikeren Dagfinn Lyngbø (43) har tjent seg rik på stand-up, men på 90-tallet vurderte den kjente moromannen karriereskifte.

Lyngbø sier til Dagbladet Pluss at han slet med mye alkoholinntak både før, etter og under sine show.

Det førte til slutt til at han ble tvunget til å legge om livsstilen.

- Det ble et problem en periode. Jeg var stort sett ute tirsdag-lørdag, og til slutt sa det stopp. Kroppen ga beskjed i form av tiltakende fylleangst som nesten utviklet seg til en slags sosial angst.

Flyttet fra Oslo til Bergen

Etter lange perioder med vill festing til langt på natt, valgte Lyngbø å flytte fra Oslo til Bergen. Han trenge å komme seg bort for å hvile og ta kontrollen tilbake. I Bergen lærte han seg å sette grenser, men han vurderte også å gi seg.

- Før det løsnet, vurderte jeg seriøst å gi meg. Det fristet med jobber i radio, reklamebyrå eller som kulturjournalist. Jeg var faktisk på et par jobbintervjuer, sier han til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

KJENT STAND-UP KOMIKER: Dagfinn Lyngbø under Komiprisen i Oslo, 2001.  Foto: Aftenposten
KJENT STAND-UP KOMIKER: Dagfinn Lyngbø under Komiprisen i Oslo, 2001. Foto: Aftenposten Vis mer

Mistet faren

I 2011 mistet Lyngbø faren sin brått, han ble 72 år gammel.

Faren, Arne Lyngbø, drev blomsterbutikken Lyngbø Blomster og han ble da omtalt som «En person som aldri holder stengt». Dagfinn Lyngbø snakket selv i 2001 om faren, butikken og hvordan han selv hjalp til.

- Siste år har det gått den rette veien. Bergen har fått skikkelige fiskekummer tilbake. På Torvet i Bergen har jeg stått og solgt blomster mange ganger. Første gang var jeg åtte år. Det gikk mye i roser og sommerplanter. Til gamle damer. Det er mange av dem i Bergen, fortalte han til Aftenposten i 2001.

Kun dager etter farens død, kom Dagfinn Lyngbø og Pernille Sørensens andre barn til verden. Året etterpå beskrev Lyngbø hvor mostridende følelsene hans hadde vært på den tiden.

SAMMEN PÅ PRISUTDELING: Dagfinn Lyngbø og kona Pernille Sørensen etter komiprisutdelingen på Chat Noir i Oslo, 2008. 
 Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix
SAMMEN PÅ PRISUTDELING: Dagfinn Lyngbø og kona Pernille Sørensen etter komiprisutdelingen på Chat Noir i Oslo, 2008. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix Vis mer

- Den dagen jeg var i begravelsen, så kom Pernille hjem med babyen. Alt skjedde den samme uken. Det er nok den vanskeligste uken jeg har opplevd i hele mitt liv, fortalte Lyngbø til VG.

Lever et vanlig familieliv

I 2006 giftet de to seg og har i dag tre barn. Han har tidligere uttalt til VG at de lever et helt vanlig familieliv.

- Vi er helt vanlige, vi spiser brødskiver og ser på TV som alle andre. Men vi ler nok kanskje litt mer enn gjennomsnittet, fortalte Dagfinn Lyngbø.

LES OGSÅ: - Jeg har blitt flinkere til å sette pris på livet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer