Angelina Jolie:

Til Se og Hør: Åpner seg om barna

Angelina Jolie får hjelp av barna som skuespiller. Nå avslører hun hvordan.

ÅPNER OPP: I forbindelse med en ny Disney-film har Angelina Jolie lettet på sløret om sine egne barn og hvordan de påvirker henne. Foto: Tiziana Fabi / AFP / NTB
ÅPNER OPP: I forbindelse med en ny Disney-film har Angelina Jolie lettet på sløret om sine egne barn og hvordan de påvirker henne. Foto: Tiziana Fabi / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det er lite som bringer oss tilbake til barndommen på samme måte som de gode, gammeldagse Disney-klassikerne. For mange kan det kanskje være vanskelig å åpne sinnet for nye filmer fra Walt Disneys univers, men likevel prøver de å vinne hjertene våre om og om igjen.

Vi må vel også innrømme at de treffer spikeren på hodet rimelig ofte.

Da Disney lanserte strømmetjenesten Disney + tidligere i år, ble det tatt imot med stor iver. Her overraskes vi stadig med de gode gamle, men også med nye og ukjente, filmer.

Det samme gjelder for Angelina Jolies (45) splitter nye film, «The One and Only Ivan», som handler om dyr i fangenskap, men også om hva som er hjem.

Inspirert av barna

I forbindelse med premieren på den nye Disney-filmen fikk Se og Hør, sammen med utenlandsk presse, være til stede i en Zoom-samtale med flere av stjernen som medvirker i filmen. Blant dem finner vi navn som Helen Mirren (75), Chaka Khan (67) og ikke minst Angelina Jolie.

Sistnevnte åpner blant annet opp om hvordan barna påvirker henne i jobben, og hva hun lærer av dem daglig. Jolie har som kjent de seks barna Maddox (19), Pax (17), Zahara (15), Shiloh (14) og tvillingene Knox og Vivienne (12), sammen med eksmannen Brad Pitt (56).

SEKSBARNSMOR: Angelina med barna Pax, Shiloh, Vivienne, Zahara og Knox i 2019. Eldstesønnen Maddox var ikke til stede. Foto: Willy Sanjuan / Invision / NTB
SEKSBARNSMOR: Angelina med barna Pax, Shiloh, Vivienne, Zahara og Knox i 2019. Eldstesønnen Maddox var ikke til stede. Foto: Willy Sanjuan / Invision / NTB Vis mer

- Jeg tror at kreativiteten min er barna mine, sier hun til Se og Hør, og fortsetter:

- Jeg er med dem, lager historier på sengekanten og har det moro med dem. Jeg tror at alt jeg gjør er å følge dem, se dem bli den de skal være og være rundt dem.

Hollywood-stjernen forteller også at det å få hjelpe barna til å utvikle seg, hjelper på kreativiteten hennes og utvikler henne samtidig. Hun påpeker også at når ungene får til noe, føles det godt inni henne som mor også.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Viktig budskap

Det var også barna som gjorde at Jolie ønsket å medvirke som både produsent og stemme i den kommende Disney-filmen.

- Et av barna mine leste boka og elsket den. Vi snakket om hvorfor den var spesiell og betydde så mye for dem. Jeg begynte å undersøke litt og ble involvert, forklarer hun.

Jolie forteller også at det er en sjarmerende film, men en film som også har et viktig og vanskelig budskap i seg - nemlig om hvordan dyr skal behandles.

- Jeg liker budskapet i filmen. Jeg vet at den yngre generasjonen er veldig observante på hva som skjer i verden - de er sinte og er klare på hva slags behandling som er greit og at det finnes fangenskap, forklarer hun.

- Jeg tror at denne filmen representerer dem, og jeg tror det er sterkt for dem i dag, å se at deres handlinger kan føre til endring, fortsetter hun.

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen natt til mandag. Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

Hyllet moren

45-åringen har tidligere også vært åpen om at hun har latt seg inspirere av sine egne barn når hun har tatt fatt på ulike jobboppdrag. For tre år siden avslørte hun også at sønnen Maddox, som den gang var 16, hadde bidratt på en film hun jobbet med som produsent.

I et intervju med kjendisnettstedet People sammen med moren, fortalte Maddox at han kom med ideer på møter, gjorde klart til innspilling og hjalp sin verdensberømte mor med å være oppdatert på avisene.

Jolie var selv regissør på filmen, «First They Killed My Father».

Filmen er basert på hennes venn Loung Ungs selvbiografi, hvor hun forteller om hvordan hun overlevde Røde Khmer - massemordene som foregikk da Pol Pot styrte Kambodsja.

Også Maddox' bror, Pax, var en del av den omfattende produksjonen ved å ta bilder under innspillingen, ifølge People.

- Jeg prøvde å hjelpe til der jeg kunne, sa Maddox, og la til at han trivdes med å jobbe sammen med moren sin.

- Hun er morsom og enkel å jobbe med. Hun er fantastisk.

SLÅR TILBAKE: I den siste tiden har det blitt harselert mye med skuespillerprestasjonene til Disney-stjerna Debby Ryan. Men nå slår hun tilbake. Vis mer

LES OGSÅ: Derfor trakk hun seg tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer