Vin Diesel:

Til Se og Hør: - Jeg var alltid der

«Fast & Furious»-stjernen ser tilbake på første innspillingsdag med den avdøde kollegaen.

- VILT: Vår reporter i LA har tatt en prat med Vin Diesel om den nyeste «Fast & Furious»-filmen. Reporter: Kjersti Flaa. Video: Universal / Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av de største amerikanske skuespillerne, Vin Diesel (53), er for tiden aktuell med den niende filmen i den verdenskjente «Fast & Furious»-filmserien.

De stjernespekkede filmene har opparbeidet seg en stor fanbase, og regnes av flere som kultklassikere. Blant de aktuelle skuespillerne finner man Charlize Theron (45) og Vin Diesel, samt musikerne Ludacris (43) og Cardi B (28) og den profesjonelle bryteren John Cena (44).

En av seriens største stjerner er imidlertid avdøde Paul Walker som gikk bort i en tragisk bilulykke i 2013. Navnet hans har derimot levd videre lenge etter hans død, noe fansen vil få et gjensyn av i den nyeste filmen.

I et intervju med Se og Hør letter Vin Diesel på sløret om hvordan det har vært å jobbe med filmene og hva slags påvirkning pandemien har hatt på filmbransjen.

FØLES RIKTIG: Nå, over seks år etter at Meadow Walker mistet sin berømte pappa, publiserer hun et fram til nå ukjent klipp av Paul Walker. VIDEO: @meadowwalker Instagram / Bilder: NTB Scanpix Vis mer

Første innspillingsdag

Filmene, som inneholder spektakulære stunts og actionsekvenser, har oppnådd stor suksess, og Diesel kan avsløre at innspillingen har kommet en lang vei siden premieren av den første filmen tilbake i 2001.

VENNER: Paul Walker og Vin Diesel ble nære venner etter å ha spilt inn en rekker filmer sammen. I 2013 mistet førstnevnte livet. Foto: Snap Stills/REX/NTB
VENNER: Paul Walker og Vin Diesel ble nære venner etter å ha spilt inn en rekker filmer sammen. I 2013 mistet førstnevnte livet. Foto: Snap Stills/REX/NTB Vis mer

- Dette var før CGI (datamaskinskapt bildefremstilling, journ.anm.) tok over Hollywood, så du kunne kjenne elektrisiteten fordi vi brukte autentiske biler. Det var nesten ikke til å tro at jobben vår var å råkjøre. Det føltes bare så gøy, det er gode minner, sier Diesel til Se og Hør.

Han ser tilbake på den første innspillingsdagen med et smil, og kan minnes at det var en spennende dag - til tross for at han ikke sto foran kameraet.

- Ironisk nok filmet ikke jeg den første dagen. Jeg var bare der som støtte. Den første dagen filmet vi Paul Walker på Dogder Stadium som testkjørte og kjørte mellom kjegler. Det var veldig spennende. Jeg var alltid der, fortsetter Hollywood-stjernen.

Walker ble bare 40 år og spilte dermed i seks av «Fast & Furious»-filmene med Diesel ved sin side.

Det er ingen tvil om at Diesel og Walker fikk et unikt vennskap i forbindelse med filmene, og Diesel hedret medskuespilleren ved å blant annet oppkalle datteren sin etter Walker.

En av de største gledene for Diesel er nettopp det å kunne jobbe med mennesker han er glad i.

- Å jobbe med folk du er glad i, det er ganske spesielt. Det har ikke noe å si hva du jobber med, bare man kan jobbe med mennesker man bryr seg om. Det er en stor velsignelse, innrømmer han.

BILULYKKE: Det var lenge stille fra Kevin Hart etter at han var involvert i en dramatisk bilulykke. Nå har den populære komikeren og programlederen endelig delt en video om helsetilstanden. Video: Rød løper Vis mer

- Surrealistisk

Til Se og Hør reflekterer også Diesel over skuespilleryrket etter 20 år, og ikke minst hva det kan medbringe.

- Det er ganske sykt å tenke på hva man gjør for filmens skyld og for andre menneskers virkelighetsflukt. Det er noen øyeblikk som er litt på kanten, der man takker gud i slutten av filmen for at alle er trygge, forklarer stjernen.

Den niende filmen i serien skulle nemlig ha kommet ut for ett år siden, men ble flyttet på grunnet pandemien.

- Det er surrealistisk å snakke om en film som skulle kommet ut før pandemien, og endelig kommer den ut - og ironisk nok med større hensikt, forteller han, og fortsetter:

VANT: I natt vant avdøde Chadwick Boseman Golden Globe-prisen for beste mannlige skuespiller i en dramafilm. Enka Taylor Simone Ledward takket tårevåt på vegne av ektemannen. Video: AP Vis mer

- Før pandemien hadde den blitt en «blockbuster», men nå redder den det teatralske og minner oss på verdien av filmopplevelsen. Det året hvor vi så på film på sofaen vår, eller på telefonen, innså vi ikke hvor mye vi kom til å savne å sitte i en kinosal og juble som et publikum.

Diesel kan også røpe at de allerede er i gang med innspillingen av den tiende filmen i serien, idet den niende filmen er i ferd med å vises på kino.

- Vi slipper den nå, men vi er allerede i gang med produksjonen av «Fast & Furious 10», røper Diesel.

Den tiende filmen kommer ut i to deler, der første delen vil ha premiere i 2022. Dermed blir film nummer 9 den siste filmen i sagaen før det hele skal rundes av med to deler.

LES OGSÅ: Hollywood i sorg over Walkers tragiske død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer