KREVER PENGER: Rundt halvparten av årets Robinsondeltakere skal ha stilt seg bak kravet om å få full lønn for innspillingen av TV-programmet.  Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
KREVER PENGER: Rundt halvparten av årets Robinsondeltakere skal ha stilt seg bak kravet om å få full lønn for innspillingen av TV-programmet. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.noVis mer

Til rettssak om Robinson-penger

Årets Robinsondeltakere vil ha full lønn, feriepenger, diett og ulempetillegg...

SEHER.NO: Det er Se og Hør Weekend, som fredag kommer med nyheten om at årets Robinsondeltakere har samlet seg med krav om lønn for oppholdet i realityserien.

Deltakerne skal nå gå til sak mot produksjonsselskapet Strix, som har laget programmet for TV 3, for å få igjennom kravene.

- Vi mener vi har krav på lønn. Under konkurransen var vi tilgjengelige for Strix 24 timer i døgnet i opptil to måneder. Realitydeltakere har fått gjennomslag for dette i Frankrike – og nå er turen kommet til Norge, sier deltaker Severin Suveren Meiland (41) til Se og Hør.

Noe eksakt beløp på hva de krever har deltakerne og deres advokat ikke kommet fram til ennå, men de mener å ha krav på rundt 150.000 kroner per deltaker i tillegg til feriepenger. Han har med seg rundt halvparten av deltakerne på kravet.

- Det står ingen ting i kontrakten om at vi ikke skal få betalt, sier Severin Suveren, som sier han nå vil ha betalt for strevet.

- Vi får vente til vi mottar en stevning før vi uttaler oss. Inntill da har vi ingen kommentar, sier produsent i Strix, Fredrik Sandahl til Se og Hør.

Hva synes du om kravet? Er det rett og rimelig?

Har du et kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Mamma sluttet ikke å gråte