MÅTTE HJEM: Både Anne og Connie forlot Robinson-øya i første episode.  Foto: TV3
MÅTTE HJEM: Både Anne og Connie forlot Robinson-øya i første episode. Foto: TV3Vis mer

Til helvete og hjem i første episode

- Akkurat der og da var det ille, sier Anne.

SEHER.NO: To glamourmodeller, en hardrock-entusiast, en kortvokst heismontør og en Aylar-kopi er blant deltakerne som skal være med på å skape skandale under årets "Robinson Ekspedisjon - Himmel eller helvete".

Og allerede i første episode startet dramatikken, med konspirasjoner, krangling, lyn-nedslag og beinharde Robinson-kamper.

For deltagerne fant svært kjapt ut at årets ekspedisjon ikke er helt som de tidligere ekspedisjonene, og virkelig kan tilby alt fra himmel til helvete.

Første dag på øya ble det holdt kamp, der lag Nord og lag Sør måtte konkurrere om hvem som skulle bo i "himmelen" eller "helvete". Og tross egne forventninger, ble det lag Sør som trakk det korteste strådet og endte opp i helvetesgrotten.

Dette markerte starten på det som kan vise seg å bli tidenes tøffeste "Robinson Ekspedisjon", og søndag var det hele to stykker som dro fra øya, nemlig Anne Møller (45) fra Harfsfjord og Connie Thorbjørnsen (20) fra Birkeland.  

SOL-debatt: Hvem er den største drittsekken i Robinson?

Ville vært lenger
- Jeg fikk så mye tid til å tenke, spesielt de første dagene. Tiden hadde nok gått fort etterhvert, men akkurat der og da var det ille. Det var ingen som visste noenting heller, om hvor lenge vi måtte være der og sånn, og da tenkte jeg at "det klarer jeg ikke". Det var mange som hadde frustrasjoner allerede da, sier Anne til Seher.no

45-åringen ble den første til å forlate Robinson-øya, etter eget ønske, men innrømmer at hun angrer litt på at hun ikke ble lenger.

- Jeg har ikke angret på at jeg trakk meg. Det var veldig kjekt å komme hjem, men jeg skulle jo ønske jeg hadde vært der lenger. Men man kan jo ikke få i både pose og sekk, sier hun.

Heller ikke Connie Thorbjørnsen (20), som ble den første som ble sendt hjem etter at lag Sør måtte møte i øyrådet, synes det var dumt å bli sendt hjem.

Men i ettertid innrømmer også hun at det var litt dumt at hun ga seg så fort.

- Det var kjipt. Men jeg ville det jo selv. Jeg angrer nå da, sier Connie til Seher.no.

- Sånn ble det bare
Flere av de andre deltagerne på lag Sør hevdet at 20-åringen løy om en vond rygg, og forsøkte å lure seg ut av øyoppholdet.

Likevel var det Connie som tilslutt måtte forlate programmet.

- Det var dumt at det ble som det gjorde, men sånn ble det bare, sier Connie til beskyldningene om løgn.

Både Anne og Connie var på lag Sør, som endte på "helvetes"-øya. Og ifølge Anne var det å bo der en av årsakene til at hun ønsket å dra hjem.

- Det var ikke bra altså. Jeg likte det ikke. Det var faktisk litt nifst sånn sikkerhetsmessig også. Det ble jo bekmørkt allerede i syv-tiden, og da måtte man bare legge seg, for man kunne ikke bevege seg rundt. Dersom man måtte på do kunne jo det og være farlig. Vi fikk heller ikke utdelt myggnetting eller noen ting og for meg som er allergisk mot myggestikk var ikke det særlig bra. Så det, og at det var litt dårlig sikkerhet rundt hele greia, var med på å gjøre at jeg ville dra, sier hun.

Konspirasjonene i gang
Men til tross for at de fikk svært kort tid på Robinson-øya, forteller jentene at det ble lagt konspirasjoner og planer fra første sekund.

- Det var med èn gang, fra første dag dannet det seg konspirasjoner. Vi jentene ble enige om at vi skulle være sammen og stemme ut guttene, og den typen ting. Det hadde sannsynligvis forandret seg underveis, men det skjedde altså allerede fra første dag, sier Anne.

Ifølge 45-åringen var det beste med "Robinson" at hun fikk bekreftet overfor seg selv at hun slettes ikke er så gammel som hun tror.

- Det var kjekt for min egen del, for selv om jeg dro hjem tidlig fant jeg ut at jeg er ganske sprek, tross alderen, humrer hun, og legger til at det verste var all tiden man hadde: 

- det verste var tiden man fikk for seg selv. Det var ingenting å gjøre, man bare satt rundt. Jeg har nok litt for mye lopper i blodet til sånt, avslutter hun.

Les mer om årets "Robinson" på TV3s nettsider

"Robinson Ekspedisjonen" sendes på TV3 søndager kl. 20.00

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

SOL-debatt: Hvem er den største drittsekken i Robinson?

LES OGSÅ: - Her er årets Robinson-par!