- Til å være så gammel er jeg ganske sprek

Filmaktuelle Jon Skolmen fyller 70 år i år, men har ingen planer om å pensjonere seg.

FYLLER 70 ÅR: Jon Skolmen fyller 70 år i november, men har ikke bestemt seg for når han skal pensjonere seg fra skuespiller/komi-yrket enda.  Foto: Per Ervland/Seher.no
FYLLER 70 ÅR: Jon Skolmen fyller 70 år i november, men har ikke bestemt seg for når han skal pensjonere seg fra skuespiller/komi-yrket enda. Foto: Per Ervland/Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Se klipp fra filmsettet, samt videointervju med Jon Skolmen nederst i saken!

Regissør og filmprodusent Geir Greni holder i disse dager på med innspillingen av sin nye roadmovie-komedie «Umeå4Ever», hvor Lena Kristin Ellingsen, Sondre Krogtoft Larsen og Jon Skolmen har sentrale roller. 

Filmen handler om Stian på 33 år som lenge har slitt med damer og nylig opplevde å bli dumpet av sin utro kjæreste, Stine.

Ensom og forlatt søker han trøst hos sine foreldre, men opplever at de tar Stines parti. Når han plutselig finner et gammelt kjærlighetsbrev fra en tidligere flamme, bestemmer han seg så for å oppsøke henne, og ender dermed opp på en roadtrip litt utenom det vanlige.

Det er Krogtoft Larsen, kjent fra rollen som Albert Lunde i «Hotel Cæsar», som spiller Stian i filmen, mens humorkongen Skolmen har rollen som Stians pappa.

Skolmen har lenge vært en av Norges mest anerkjente komikere og skuespillere, og 69-åringen, som fyller 70 år i år, har vært del av underholdningsbransjen i mange generasjoner.

Da Seher.no besøkte settet til «Umeå4Ever» nylig, kunne imidlertid den spreke 69-åringen avsløre at han ikke har tenkt så mye på når han skal pensjonere seg enda.

- Det har jeg ikke bestemt meg for. Jeg er jo offisielt pensjonist da, og kan ikke tjene så mye penger. Så jeg må passe på det. Men jeg tar det én dag om gangen. Jeg er ikke sånn at jeg stå på scenen, jeg være med på film. Jeg kan utmerket godt ligge på sofaen med fjernkontrollen og zappe, humrer han til Seher.no. 
 
69-åringen, som mottok årets hederspris under utdelingen av Komiprisen 2009, innrømmer imidlertid at han ikke er fullt så sprek som han én gang var. 

- Jeg blir jo ikke sprekere og sprekere. Men til å være så gammel er jeg ganske sprek da, synes jeg selv, smiler han, og forteller at han tar aktive grep for å holde seg «frisk og rask».

- Jeg spiser litt sunt, og så trener jeg litte gran. Jeg går på senter og greier, og går turer i Frognerparken for eksempel. Jeg synes det er ålreit, for da kan man leve litt lenger og føle seg litt bedre.

Selv om han nå har holdt på innen scene, tv og film i flere år, innrømmer han imidlertid at han fortsatt blir nervøs før opptak. Og jo eldre han blir, desto mer nerver får han.

- Ja, det blir jeg. Man blir nervøs. Alle som holder på i denne bransjen blir det. Jo lenger man holder på, jo mer nervøs blir man. Man tar ikke så lett på ting lenger. Men man skal være litt nervøs, ellers blir det dårlig, sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Nå blir hun filmstjerne

Se klipp fra filmsettet, samt videointervju med Jon Skolmen nedenfor:


[obj:media:8557]