Erik Cowie:

«Tiger King»-stjernen funnet død

Erik Cowie jobbet som dyrepasser i parken til Joe Exotic.

FUNNET DØD: Erik Cowie ble 53 år gammel. Foto: Netflix
FUNNET DØD: Erik Cowie ble 53 år gammel. Foto: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Tiger King» ble en av Netflix' største suksesser da den kom på skjermen samtidig som coronapandemien bredte seg utover verden.

Tv-serien om den eksentriske og omstridte dyreparkeieren Joseph Allen Maldonado-Passage, kjent som Joe Exotic, fascinerte i stor skala.

Også omgangskretsen og fiendene hans fikk stor oppmerksomhet, og serien satte søkelys på tigeroppdrett i USA.

Blant dem som jobbet for ham var Erik Cowie, som også har fått plass i serien. Han hadde ansvar for dyrene. Kjendisnettstedet TMZ skriver at han ble funnet død fredag i New York. Han ble 53 år gammel.

Ukjent dødsårsak

Politikilder sier til nettstedet at det ikke er noe mistenkelig ved dødsfallet, men at dødsårsaken foreløpig ikke er kjent.

Det er ukjent hvorfor Cowie, som har bodd i Oklahoma, befant seg i New York.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix og Scanpix Vis mer

Cowie var blant dem som vitnet mot Exotic i rettssaken mot ham. Han forklarte da at han hadde sett noen av dyrene bli skutt og drept, noe som bidro til at Exotic ble dømt til 22 år i fengsel, en dom han for tida soner.

Cowie ble tidligere i år siktet for kjøring i beruset tilstand, men dukket ikke opp i retten. Han ble derfor etterlyst av politiet.

Nye skandaler

Etter serien har flere av profilene stått for en rekke overskrifter, særlig Exotic selv. Han har gjentatte ganger sendt brev fra fengselet hvor han trygler om benåding, spesielt fra daværende president Donald Trump.

Amazon skulle lage en tv-serie om dyreparkeieren, men denne ble nylig skrinlagt. Skuespiller Nicolas Cage skulle ha hovedrollen.

Også Carole Baskin, Exotics erkefiende, har kapret mye spalteplass. Hun deltok også i «Dancing With the Stars» i fjor. I serien ble det spekulert på om hun kunne stå bak forsvinningen av sin tidligere ektemann.

LES OGSÅ: Komiker (42) er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer