Vivi Ann Dahl Sævik:

Tidligere NRK-profil funnet død

Tidligere journalist i NRK og Porsgrunns Dagblad ble mandag funnet død i en vannkant i Langesund.

GIKK BORT: Vivi Ann Dahl Sævik i 1992. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet
GIKK BORT: Vivi Ann Dahl Sævik i 1992. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var den 67 år gamle Vivi Ann Dahl Sævik som ble funnet død i vannkanten ved Steinvika i Langesund mandag morgen.

Sævik var blant annet tidligere journalist i NRK og Porsgrunns Dagblad. Så sent som sist vinter avsluttet Sævik sin 45 år lange karriere som journalist.

De foreløpige undersøkelsene tyder ikke på at det foreligger noe kriminelt bak dødsfallet, opplyser politiet i en pressemelding tirsdag formiddag.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Hun var en elsket medarbeider i NRK. Der skapte hun furore da hun vinteren 1992-1993 var programleder i landets mest sette og mest populære program «Norge rundt». Da presenterte hun de koselige innslagene fra hele landet påen måte som man knapt hadde sett i Norge før, skriver Telemarksavisa i et minneord om Sævik.

Sævik var også en synlig profil under NRKs dekning av OL på Lillehammer i 1994. Videre blir hun beskrevet som et fenomen, et oppkomme av energi, kreative påfunn og pågangsmot.

- Vivi var en blomst i den store hagen av lokalentusiaster og energiske journalister... Nå er hun død, men vi er mange som vil savne dette fyrverkeriet av et mediemenneske i Langesund, skriver avisen.

LES OGSÅ: Skuespiller (47) døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer