Tidligere ansatt: - Tror de er kongelige

- Hadde ikke råd til bensin.

BEKLAGET: Kim Kardashian måtte beklage etter karriereråd. Foto: Stewart Cook/PictureGroup for Hulu/Shutterstock/NTB
BEKLAGET: Kim Kardashian måtte beklage etter karriereråd. Foto: Stewart Cook/PictureGroup for Hulu/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Den suksessfulle Kardashian-jenner-familien er kjent for å ha mange baller i luften, og kan skryte av blant annet egen serie, sminkemerker, kleskolleksjoner, mobilspill og apper.

Forrige måned skapte Kim Kardashian (41) overskrifter da hun kom med tips til hvordan man oppnår suksess på karrierefronten.

- Lett på ræva og jobb. Det virker som at ingen vil jobbe i disse dager, sa 41-åringen til Variety da hun skulle gi sitt beste tips til kvinner i arbeid.

Det omstridte rådet ble ikke godt mottatt, og flere mente hun kom med uoppnåelige mål og «tonedøve» kommentarer hva gjelder arbeidsmoral, skrev Complex.

Senere kom realitystjernen med halen mellom beina og beklaget utsagnet. Hun hevder utsagnet ble tatt ut av kontekst, og mener tvert i mot at hun opplever at kvinner jobber hardt.

Én av de som gikk hardt ut mot Kardashians råd, var en tidligere ansatt i en av familiens nå nedlagte apper, skriver The New York Post.

UUUPS: Åtte år gamle North West, datter av det tidligere kjendisparet Kim Kardashian og Kanye West, sender live på sin tiktok-konto uten lov. VIDEO: @KimandNorth/TikTok Vis mer

Hadde ikke råd til bensin

Jessica DeFino (32) tok til Twitter for å reagere på Kardashians karriereråd.

«Jeg var redaktør for Kardashian-appene i 2015 i Los Angeles», hevder DeFino i Twittermeldingen.

«Jeg jobbet dager, netter og helger, og hadde bare råd til dagligvarer fra billigbutikken, ringte inn syk mer enn én gang fordi jeg ikke kunne fylle bensin på bilen for å dra på jobb og ble irettesatt for å ha frilanset på siden».

Under et intervju med Vice åpner hun ytterligere opp om tiden som ansatt for Kardashian/Jenner-klanen. Nettstedet har også snakket med flere tidligere ansatte med liknende historier, som forteller at de både var overarbeidet og underbetalt.

Kardashian-familien har foreløpig ikke kommentert saken.

32-åringen var ansatt hos Whalerock Industries, som var det digitale mediebyrået stjernesøstrene brukte for å skape appene. Hver av søstrene hadde hver sin app med ekslusivt innhold for betalende kunder, noe de skal ha tjent flere millioner dollar på, skriver The New York Post.

DeFino skal ha hatt en årslønn på rundt 35 000 dollar, som tilsvarer en sum på litt over 300 000 kroner. Lønnen skal så vidt ha holdt til mat, husleie, regninger og bensin.

- Fikk panikk

32-åringen husker også tilbake til en spesifikk hendelse der hun ikke hadde råd til nok bensin til å kjøre til jobb.

- Jeg fikk panikk, slo på rattet og skrek. Så gråt jeg, forteller hun om hendelsen, som fant sted i 2015.

En annen ansatt som Vice har snakket med, som ønsker å være anonym, forteller om en tung tid som ansatt i firmaet.

SETTES PÅ PLASS: Da Kim Kardashian spilte inn en reklamefilm til Instagram-story får hun passet sitt påskrevet av datteren North West. Video: Instagram - @kimkardashian/Se og Hør Vis mer

- Jeg jobbet hele tiden. Jeg sov ikke nok. Jeg drakk alkohol, alt for mye alkohol, for å håndtere stresset. Jeg ble fysisk uvel. Jeg mistet håret.

DeFino forteller også at hun fikk helseproblemer på grunn av stresset hun opplevde på arbeidsplassen, og gikk inn i en dyp depresjon.

I 2016 sa 32-åringen opp jobben etter litt over ett år. Tre år senere ble Kardashian-appene lagt ned.

Da The New York Post tok kontakt med Whalerocks talsperson, hadde de følgende å si om DeFinos påstander:

«Jessica Defino var en frivillig ansatt hos Whalerock i 14 måneder, for syv år siden. Ansatte i hennes stilling fikk utbetalt en grunnlønn, med overtidstillegg for timene over ordinær arbeidstid, og mottok bonuser og regelmessige lønnsøkninger».

- Tror de er USAs kongefamilie

Arbeidsforholdene i Whalerock er ikke ulike andre Kardashian-relaterte firmaer, skal vi tro to tidligere kvinnelige ansatte som har jobbet for Kim Kardashians sminkemerke. De tidligere KKW Beauty-ansatte sier de har liknende erfaringer med for mye jobb og for lav lønn.

OPERASJON: Khloé Kardashian innrømmer hva hun har gjort med ansiktet. Bilder fra HayU hos TV 2 play. Vis mer

- Her er denne millionæren, hun var ikke milliardær enda, som viser fram sin overdådige formue, men hun vil ha få ansatte i sitt team fordi hun er gjerrig, sier en av de tidligere ansatte til Vice.

- Forventningen var at vi følte oss så heldig som fikk jobbe for dem at de kunne behandle folk som dritt.

Den andre kvinnen hevder at Kardashian/Jenner-søstrene ser på seg selv som «USAs kongefamilie» som tror deres ansatte er villig til å ta hvilken som helst sum mot å jobbe med dem.

LES OGSÅ: Fikk svindyr bryllupsgave fra pappa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer