Tidenes verste Oscar-kjoler

Vi tar et festlig tilbakeblikk på stjernenes største motetabber på Oscar-utdelingen de siste tiårene.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Natt til mandag kan du følge Hollywood-stjernenes ankomst på årets Oscar-utdeling i Los Angeles.

Men allerede nå varmer vi opp til den prestisjetunge filmprisutdelingen, ved å se tilbake på tidligere års rød løper-ankomster.

Se video øverst i artikkelen!

Vanligvis er det nemlig knyttet nesten like stor spenning til de kvinnelige skuespillernes antrekk, som til hvem som stikker av med de gjeveste prisene. Og pressen pleier ikke være nådig i sine vurderinger av kjendisenes antrekk på Oscar-festen.

Kan velge og vrake i designerantrekk

Stjernene kan gjerne velge og vrake i tilbud fra både kjente designere og eksklusive juvelforhandlere. Men på tross av profesjonell assistanse til å fikse både hår, sminke og antrekk, klarer kjendisene gang på gang å begå motetabber på Oscar-utdelingen. 

Saken fortsetter under bildet.

KJENTE KJOLER: Artisten Björk iførte seg en svanekjole på Oscar-utdelingen i 2001, som raskt gikk inn på listen over tidenes mest minneverdige Oscar-kjoler. Året etter var Gwyneth Paltrow kledd i en uflatterende goth-inspirert kjole - som kanskje kunne blitt reddet av bedre styling - og en BH.  Foto: All Over Press
KJENTE KJOLER: Artisten Björk iførte seg en svanekjole på Oscar-utdelingen i 2001, som raskt gikk inn på listen over tidenes mest minneverdige Oscar-kjoler. Året etter var Gwyneth Paltrow kledd i en uflatterende goth-inspirert kjole - som kanskje kunne blitt reddet av bedre styling - og en BH. Foto: All Over Press Vis mer

Legendariske tabber

Blant antrekkene som har skrevet seg inn i Oscars motehistorie, er den spesielle svanekjolen til artisten Björk (49) fra 2001, designet av Marjan Pejoski.

Året etter toppet skuespiller Gwyneth Paltrow (42) svanekjolen, da hun iførte seg et goth-inspirert antrekk fra Alexander McQueen. Den allerede legendariske kjolen er med på magasinet Marie Claire sin liste over Oscar-utdelingens verst kledde gjennom tidene.

Se vårt Oscar-vorspiel fra Hollywood:

«Forferdelig uflatterende» og «en eneste stor motekatastrofe» er Marie Claires nådeløse dom over Paltrows mest kjente Oscar-antrekk.

- Jeg burde hatt på meg BH, og jeg burde ha hatt en enkel strandfrisyre og mindre sminke. Da hadde antrekket funket som jeg ønsket at det skulle funke: Litt punk på Oscar-utdelingen, innrømmet Paltrow om katastofeantrekket i 2013, ifølge Fashionista.

Men også lenge før 2000-tallet, begikk Hollywoods store stjerner motebrølere på Oscar-utdelingens røde løper. Se de største motetabbene fra både 1980-, 90- og 2000-tallet her!

Få med deg alt om årets store Oscar-fest i Se og Hør TVs store spesialsending mandag 23. februar.

Få et tilbakeblikk på flere Oscar-kjoletabber nedenfor:

LES OGSÅ: Tok til tårene på åpen gate

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer