Tidenes største Grammy-skandaler

50 Cent avbrøt takketale og Jay-Z og Beyoncés opptreden ble for hot for TV-seerne.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Natt til tirsdag er det nok en gang duket for verdens mest prestisjefylte musikkpris. Grammy Awards deles ut i Los Angeles og musikkeliten vil være samlet. Prisen har blitt delt ut hvert år siden 1959, men det er ikke alltid det har gått knirkefritt under utdelingen:

Måtte levere prisen tilbake

I 2009 gikk bilder av popstjernen Rihannas (27) oppsvulmede ansikt verden rundt. Hun og artistkjæresten Chris Brown (26) gjorde seg klare til Grammy-utdelingen, da Brown skal ha mistet temperamentet og gått til angrep på «Where have you been»-stjernen. Skandalen preget naturligvis prisutdelingen og begge de store stjernene glimret med sitt fravær.

Les mer om de største skandalene gjennom tidene i bildeserien øverst i saken!

Den tyske popduoen Milli Vanilli vant i 1990 pris for beste opptreden, men måtte senere levere tilbake statuetten da det viste seg at de to ikke kunne synge i det hele tatt. Bandet hadde hele tiden mimet under sine opptredener!

Disse vant Grammy i 2015:

Provoserte med gulltenner

Det er alltid spennende å se hva musikk-stjernene kler seg i på den røde løperen. For to år siden provoserte Madonna (57) da hun entret den røde løperen sammen med sønnen David.

<strong>FLEKKET TENNER:</strong> Popstjernen Madonna overrasket da hun åpnet munnen på den røde løperen og avslørte sine gull-grillz.  Foto: NTB Scanpix
FLEKKET TENNER: Popstjernen Madonna overrasket da hun åpnet munnen på den røde løperen og avslørte sine gull-grillz. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Like a virgin»-sangeren hadde på seg dress, men det var ikke dette som provoserte, men artistens uvanlige smykkevalg. Madonna hadde nemlig på seg gulltenner eller «grillz». Det er ofte rappere og ganstere som blir assosiert med denne trenden, og Madonna innrømmet at hun brukte den for å provosere.

- Alle blir forbanna når jeg bruker «grillen» min, så derfor gjør jeg det. Og nå passet til antrekket mitt i tillegg, fortalte firebarnsmoren senere.

Her kan du stjernene på den røde løperen under Grammy-utdelingen i 2014:

Stormet scenen

Under Grammy i 2004 så 50 Cent (40) rødt da han ikke vant prisen han var nominert til. Rapperen avbrøt Evanescences takketale da han stormet over scenen og ut av salen.

En annen hip hop-stjerne klarte heller ikke å holde følelsene for seg selv. Under fjorårets Grammy-utdeling entret Kanye West (38) scenen, da artisten Beck (45) vant prisen for «årets album».

<strong>SUR:</strong> Kanye West stormet opp på scenen i protest da Beck vant prisen for årets album under fjorårets prisutdeling.  Foto: Afp
SUR: Kanye West stormet opp på scenen i protest da Beck vant prisen for årets album under fjorårets prisutdeling. Foto: Afp Vis mer

Senere fortalt rapperen at «stemmene i hodet» hadde sagt han skulle gjøre det.

- Akkurat da det skjedde, så alle på meg og så begynte folk å rope «Kanye! Kanye! Gjør det!» OK, det skjedde egentlig ikke. Men dette var stemmene i hodet mitt. Så stemmene i hodet mitt fortalte meg at jeg skulle gå, og så bare gikk jeg halvveis opp på scenen, har Kim Kardashians ektemann fortalt Ryan Seacrest.

Stuntet minnet om da han i 2009 stjal glansen fra Taylor Swift under MTV Video Music Awards.

Følg med på Seoghør.no utover natten for alt fra årets Grammy-utdeling!

LES OGSÅ: Katy Perry og Orlando Bloom - superparet avslørt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer