Tidenes pinligste sjekkeprogram

Og høstens mest nådeløse... Men er det god TV?

FULL AV ENERGI: Hasse Hope (25), kjent fra VGTV, leder den norske versjonen av «Take me home tonight» på TV3. Foto: TV3
FULL AV ENERGI: Hasse Hope (25), kjent fra VGTV, leder den norske versjonen av «Take me home tonight» på TV3. Foto: TV3 Vis mer
TV3 HADDE mandag premiere på sitt bidrag til høstens sjekkeprogram-univers, som forøvrig består av blant annet TV 2s «Jakten på kjærligheten», TVNorges «Gøy på landet» og NRKs «Sigrid søker selskap».

OG HVOR FORSKJELLIGE
de enn måtte være, ingen er forskjelligere enn «Dagens mann», Konseptet er opprinnelig britisk, og hadde voldsom suksess i øyriket under vignetten «Take me out tonight».

VGTVs HASSE HOPE leder showet, bebartet, energisk og i bukser med høyt liv. Hope styrer det hele med sikkerhet og stødighet og entusiasme og humor, og bidrar mye til at «Dagens mann» blir TV som sikkert kan funke for de yngste voksne, og de litt yngre enn det igjen.

DET ER IMIDLERTID NÅDELØSHETEN i selve konseptet som gjør showet. 30 single jenter gir umiddelbar avvisning ved å slokke lyset foran seg etterhvert som det skrider frem i den single guttekandidatens presentasjon av seg selv. Som seer gremmes vi over dumme sjekkeforsøk, og lider med guttene når det går galt og rekker med lys slokkes etter et skjevt ord eller overdrevent selvskryt.

DET STØRSTE ABERET MED PROGRAMMMET er at det ser iscenesatt og manipulert ut. Som når en av de single stakkarene blir fremvist på storskjerm mens han trener. Den unge mannen ligger på et massasjebord og får elekriske impulser i mageregionen. Problemet er at det er tydelig at han gjør dette for første gang, og at det ikke er slik han vanligvis trener, slik det hadde blitt presentert. Som seer føler man seg litt undervurdert. Men jentene er ubarmhjertige, og lysene slokkes over en lav sko. Stakkars gutt.

DEN ALLER PINLIGSTE EPISODEN SKJER helt mot slutten av første program. Reprisen sendes på TV3 fredag klokken 21.00.

«Dagens mann» ser du på TV3 mandager klokken 21.00.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Tidligere anmeldelse denne høstsesongen:

«Hjelp, han pusser opp» (TV 3): Oppussing er best på TV
«Gøy på landet» (TVNorge): «Feel good» på bygda
«Big Brother» (TV 2 Bliss): Big Brother er kloakk-tv