Ti gode grunner til å se på fotball-VM

Selv for deg som ikke er interessert i fotball.

SE OG HØR.NO: Torsdag kveld ble fotball-VM sparket i gang. Det er liten tvil om hva som vil bli mest diskutert rundt middagsbordet, under lunsjen på jobben eller på bursdagsfesten med vennegjengen verden rundt den neste måneden- noe som kan bli en smule slitsomt for alle dem som ikke er like interessert i spillet der 22 menn løper rundt etter en ball. Hvis du føler at du faller inn under den kategorien eller bare er interessert i kjekke menn, bør du lese videre.

Her får du nemlig ti gode grunner til å følge med på fotballmesterskapet uavhengig av om du er interessert i spillet eller ei.

1. Alexis Sanchez (28), Chile

Alexis Sanchez Foto: imago/Ulmer/ All Over Press
Alexis Sanchez Foto: imago/Ulmer/ All Over Press Vis mer

Med sine nøttebrune dådyrøyne og yndige blikk kan 28-åringen fra Chile sjarmere de aller fleste. Til daglig spiller han for storklubben Barcelona, men under VM spiller han med det chilenske flagget på brystet.

2. Olivier Giroud (27), Frankrike

En fransk kjekkas i verdensklasse. Olivier spiller for Arsenal, og har mange fans av begge kjønn over hele verden. Han knuste nok mange hjerter da han giftet seg med sin Jennifer i 2011, som han har datteren Jade (1) sammen med. Han beskriver seg selv som en «troende person», og går aldri på banen før han har sagt en liten bønn.

Olivier Geroud Foto: All Over Press
Olivier Geroud Foto: All Over Press Vis mer

3. Tim Cahill (34) , Australia

Barskingen fra Sydney var den første australieren som scoret i et VM. Han er bosatt i USA, der han spiller for New York Red Bulls. I 2010 giftet han seg med sin kjæreste gjennom mange år Rebekah Greenhill og sammen har de tre barn.

Tim Cahill
 Foto: REX/Hillyard/Newspix/All Over Press
Tim Cahill Foto: REX/Hillyard/Newspix/All Over Press Vis mer

4. Iker Casillas (33), Spania

Iker Casillas Foto: imago/Revierfoto/ All Over Press
Iker Casillas Foto: imago/Revierfoto/ All Over Press Vis mer

Spanias målvakt vokter til daglig målet til storklubben Real Madrid, og i VM er det mange som mener at han kommer til å sikre Spania en plass i finalen. 33-åringen er kaptein, både på landslaget og på klubblaget sitt. Privat er han kjæreste med journalist Sara Carbonero, og i januar fikk paret sin første sønn.

5. Gerard Pique (27), Spania

Gerard Pique
 Foto: REX/Miquel Benitez/All Over Press
Gerard Pique Foto: REX/Miquel Benitez/All Over Press Vis mer

Spanias forsvarsspiller Gerard er verdenskjent for mer enn å være en god fotballspiller. 27-åringen har nemlig kapret hjertet til en av verdens aller største superstjerner og vakreste damer; artisten Shakira. Paret møtte hverandre da han var med i musikkvideoen for låten «Waka, waka» i 2010. I fjor ble de foreldre til sønnen Milan. Til daglig spiller Gerard for Barcelona.

6. Glen Johnson (29), England

Glen Johnson Foto: REX/Ian Hodgson / Associated New/All Over Press
Glen Johnson Foto: REX/Ian Hodgson / Associated New/All Over Press Vis mer

29-åringen spiller til daglig for Liverpool og er gift med Laura. Sammen har de en sønn og en datter. Ved siden av å spille fotball, studerer Glen matematikk. Under VM spiller forsvarsspilleren med det engelske flagget på brystet.

7. James Troisi (25), Australia

Med både italienske og greske gener er det kanskje ikke så rart at James Troisi regnes som en av VMs aller kjekkeste spillere. 25-åringen fra Adelaide i Australia er også kjent for å være en aggressiv angrepsspiller.

James Troisi Foto: imago/Xinhua/ All Over Press
James Troisi Foto: imago/Xinhua/ All Over Press Vis mer

8. Cristiano Ronaldo (29), Portugal

Cristiano Ronaldo Foto: Stella Pictures
Cristiano Ronaldo Foto: Stella Pictures Vis mer

Storsjarmøren fra Portugal spiller til daglig for Real Madrid. Under VM er han selvsagt på hjemlandet Portugals landslag. Han er kjent for å være svært populær blant damene, og har tidligere datet de engelske modellene Alice Goodwin og Gemma Atkinson, men i 2010 slo han seg til ro med den russiske modellen Irina Shayk.

9. Neymar (22), Brasil

Det brasilianske stjerneskuddet Neymar kan mer enn å trikse. Like før VM kapret han hjertet til modellen Gabriella Lenzi - bare tre måneder etter bruddet med såpestjernen Bruna Marquezine. Til daglig spiller 22-åringen for Barcelona. Han har sønnen David Lucca (3), som han fikk med en tidligere kjæreste.

Neymar  Foto: LAURENTVU/TAAMALLAH/SIPA/All Over
Neymar Foto: LAURENTVU/TAAMALLAH/SIPA/All Over Vis mer

10. Asmir Begovic (26), Bosnia Hercegovina

Målvakten til Bosnia Hercegovina er gift med dressur-rytteren Nicolle, og sammen har de datteren Taylor. Han ble født i tidligere Jugoslavia, oppvokst i USA, men flyttet til England da han var ti år gammel. Til daglig spiller han for Premier League-laget Stoke City.

Asmir Begovic Foto: James Higgins / Splash News/ All Over Press
Asmir Begovic Foto: James Higgins / Splash News/ All Over Press Vis mer