EKTE VIKING: Trond Harr (39) spiller vikingkongen Jarl Borg i serien «Vikings». Foto: All Over
EKTE VIKING: Trond Harr (39) spiller vikingkongen Jarl Borg i serien «Vikings». Foto: All OverVis mer

Thorbjørn Harr aktuell for «House of Cards»

Skuespilleren vil ikke kommentere saken.

SEOGHØR.NO: Dramaserien «House of Cards» går sin seiersgang over hele verden. Nå kan den få et norsk innslag. I følge NRK har Thorbjørn Harr (39) prøvespilt for en rolle i serien.

- Dette vil jeg ikke kommentere, sier Harr til nrk.no.

«House of Cards», med Kevin Spacey i hovedrollen, skulle egentlig bare bestå av to sesonger. Men etter den massive suksessen bestemte Netflix seg for å satse på en tredje sesong med det politiske dramaet. Serien ble nominert til ni Emmy og fire Golde Globe-priser i fjor.

Tøff som viking

I vinter har Trond Harr deltatt i den svært populære amerikanske TV-serien «Vikings» som sendes på History Channel. I forbindelse med sesongpremieren av serien var han i Hollywood i mars, og i følge NRK kan det nettopp være denne innspillingen som har åpnet dørene for ham i USA.

Thorbjørn Harr er utdannet fra Teaterhøgskolen, og har spilt i en rekke TV-serier, blant annet Fox Grønland, Hvaler og Løvebakken.

På teateret er han kjent fra flere Ibsen-forestillinger, og han er hedret med Per Aabels ærespris, Teaterkritikerprisen og Radioteatrets pris «Blå fugl».

BAR: Slik ser han ut uten skjegg. Bildet er fra 2011. Foto: Se og Hør
BAR: Slik ser han ut uten skjegg. Bildet er fra 2011. Foto: Se og Hør Vis mer

Gror skjegg

Under fjorårets Amanda-utdeling i Haugesund, spøkte Harr med at ansiktspryden var hovedgrunnen til at skuespillere som ham selv, Aksel Hennie og Kristoffer Hivju har kapret roller i store Hollywoodproduksjoner.

- Det er jo noen av oss som har vært så heldige å få prøve oss littegrann i utlandet. Og det er en grunn til det, sa han fra scenen.

- Vi har nemlig en helt egen egenskap - vi har rett og slett et stort talent - og det talentet er å gro et svært, stygt skjegg. Gjerne rødt. Skaffer du det, da er mye gjort!

Les også: Her avslører Hivju sin skjegg-hemmelighet