MISTET SAFEN: Kløktige tyver brøt seg inn i Olav Thons restaurant og tok med seg en 400 kilo tung safe med flere hundre tusen kroner. Foto: SCANPIX
MISTET SAFEN: Kløktige tyver brøt seg inn i Olav Thons restaurant og tok med seg en 400 kilo tung safe med flere hundre tusen kroner. Foto: SCANPIXVis mer

Thon robbet for 316.000 kroner

Proffe tyver stakk av med eiendomskongens safe - og verdier tilsvarende en vanlig norsk årslønn..

SEHER.NO: - Det var ergerlig, men det mest ergerlige var at politiet henla saken etter få dager, forteller hotell- og eiendomskonge Olav Thon (85) til VG.

2. juni i år opplevde Thon, som er en av Norges rikeste menn, at hans kjente utested Tre Brødre i Karl Johans gate i Oslo ble offer for et godt planlagt og vel gjennomført tyveri.

Gjerningsmennene lurte seg forbi et aktivert alarmsystem og opp i femte etasje, hvor de utrolig nok klarte å få med seg en safe på omlag 400 kilo med 316.294 kroner. Men bare en drøy uke senere ble saken henlagt.

- Jeg er rik nok til å tåle slikt, men det er tross alt mange penger. Jeg må si jeg er meget skuffet over at politiet henla saken etter få dager, sier 85-åringen til avisen.

Også standup-dronning Elina Krantz opplevde et lignende tyveri på Latter på Aker Brygge forrige måned. Der fikk gjerningsmennene med seg en 500 kilos tung safe med 130.000-140.000 kroner.

- Vi hadde alarm og videokameraer, men alarmen slo ikke inn og kameraene hadde tyvene skjøvet opp i skyene, forteller Krantz, som er sjokkert over politiets håndtering av de to tyveriene.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Skoletaperne som ble stjerner