"Thon-arvingen" ikke sønn

DNA-tester har knust påstandene fra en 51-åring om at han var Olav Thons hemmelige sønn.

IKKE PAPPA: Olav Thon avla DNA-prøve for å bevise at han ikke var far til 51-åringen som påsto dette. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
IKKE PAPPA: Olav Thon avla DNA-prøve for å bevise at han ikke var far til 51-åringen som påsto dette. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
"Frikjent" som far...

51-åringen fra Østlandet hevdet at milliardæren Olav Thon var hans far. Han gikk til Oslo tingrett med krav om DNA-prøve for å avgjøre saken.

Nå skal Rettsmedisinsk institutt ha fastslått at påstandene fra 51-åringen er grunnløse.

- Dette er helt ukjent for meg. Jeg har ikke hørt noe om resultatene ennå, sier 51-åringens advokat, Berhard Halvorsen jr. til Nettavisen.

Men resultatet bekreftes av Thons advokat, John Christian Elden.

- Thon er glad for at den udokumenterte anklagen mot ham er avklart, men er sterkt kritisk til at lovverket vårt åpner for at hvem som helst kan kreve en farskapstest av hvem som helst som de måtte se på gata. Han mener at Stortinget bør se på loven, og at det i alle fall må kunne kreves en begrunnet mistanke før en slik prosess settes i gang, sier Thons forsvarer til VG Nett.

Nå som det viser seg at beskyldningene var grunnløse vil Thon slå tilbake.

- Thon vil også følge opp kravet om bøtelegging overfor Nettavisen som spredde ryktene om farskapssaken offentlig - før det forelå noen avklaring av saken - slik at anklagen ble brakt ut i det offentlige rom, forteller Elden til VG Nett.

Ifølge den kjente advokaten reagerer Thon sterkt på at Nettavisen valgte å bryte norsk lov ved å gjengi rettens forhandlinger i den aktuelle saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer