Thomas Ulsrud er død

Curling-profilen Thomas Ulsrud døde etter lengre tids kreftkamp, 50 år gammel.

DØDE: Curling-legenden Thomas Ulsrud er død. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB
DØDE: Curling-legenden Thomas Ulsrud er død. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Ulsruds kone, Elin Grødal, som bekrefter dødsfallet til VG.

- Jeg synes han var en helt unik fyr. Alltid positiv og optimistisk. Han brydde seg om andre og ville alle vel. Han hadde ikke en eneste uvenn. Middagen sto alltid klar når jeg kom hjem, så sant han ikke var ute og reiste med curlingen, sier Elin Grødal til avisen.

Kona forteller at Ulsrud døde hjemme. Han ønsket ikke å være på sykehuset. Paret hadde sønnen Jesper Ulsrud sammen.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun opp om sykdommen som har tatt over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

- Jeg fikk beskjeden i morges, og det er helt jævlig. Thomas var en helt utrolig person, så dette er veldig trist. Han har vært syk en stund, men det kom uansett som et sjokk. Han holdt humøret oppe hele veien og fulgte sporten. Som person var han blid, jovial og positiv. Han løftet de rundt seg og var et fantastisk menneske, sier tidligere lagkamerat Thomas Løvold til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Thomas holdt humøret oppe hele veien og fulgte sporten. Som person var han blid, jovial og positiv. Han løftet de rundt seg og var et fantastisk menneske.

OMKOM: Tidligere blogger og influenser Tuva Willassen (28) omkom i en drukningsulykke i Tyrkia. Nå minnes hun av både tidligere bloggkollegaer og venninner. Foto: Privat Vis mer

Profil

Ulsrud har vært en stor profil i curling-verden i lang, lang tid. Både på grunn av prestasjonene på isen, men også på grunn av de spreke curlingbuksene han og lagkameratene brukte.

Ulsrud var skip på laget som tok OL-sølv i Vancouver i 2012 og har også VM-gull fra Beijing i 2014. De øvrige lagkameratene var Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson. Løvold var med som reserve.

Laget var det ledende i Norge frem til de splittet seg opp i 2019.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Det var en helt jævlig beskjed. Det har gått den veien hele uken, men før det har jeg virkelig hatt troa på at han skal kjempe seg gjennom det, sier tidliger lagkamerat Torger Nergård til Dagbladet.

- Hva har han betydd for sporten?

- Han har betydd enormt mye for hele sporten, men jeg kommer til å savne Thomas som person. Vi har levd og spilt sammen i 30 år, så dette er vanskelig. Det er helt klart tyngst for Elin og Jesper, men alle kommer til å savne Thomas.

LES OGSÅ: TV-vert døde brått

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer