Thomas Seltzer avslører helseproblem

TV-profilen tvinges til å tilpasse seg en ny hverdag som programleder for «Trygdekontoret».

STADIG POPULÆR: Thomas Seltzer har trukket seere til «Trygdekontoret» på NRK3 i en årrekke. Denne uken har Seltzer og TV-programmet vinne sin fjerde Gullruten, men rockeren tror hørselen hans kan bli en utfordring fremover. Foto: Andreas Fadum
STADIG POPULÆR: Thomas Seltzer har trukket seere til «Trygdekontoret» på NRK3 i en årrekke. Denne uken har Seltzer og TV-programmet vinne sin fjerde Gullruten, men rockeren tror hørselen hans kan bli en utfordring fremover. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Etter at NRK-programmet «Trygdekontoret» gikk på lufta i 2009, har produksjonen og programleder Thomas Seltzer (46) til sammen hanket inn tre Gullruten-priser.

For tredje gang er programmet Gullruten-nominert i kategorien «beste underholdningsprogram», og Seltzer sier til Dagbladet at de ikke har noen planer om å legge konseptet på hylla.

Imidlertid opplever Seltzer, som dessuten er kjent som bassist i rockebandet Turboneger, at tilværelsen som «Happy-Tom» har begynt å sette sitt preg på ham i TV-studio.

Saken fortsetter under bildet.

TUNG ROCK: Thomas Seltzer (t.h) i aksjon ved siden av vokalist Tony Sylvester under en Turboneger-konsert på Bergenfest sommeren 2012.  Foto: Gonzales Photo/ NTB Scanpix
TUNG ROCK: Thomas Seltzer (t.h) i aksjon ved siden av vokalist Tony Sylvester under en Turboneger-konsert på Bergenfest sommeren 2012. Foto: Gonzales Photo/ NTB Scanpix Vis mer

- [Planen er] å jobbe videre med «Trygekontoret» og «Natta, Norge». Samtidig har jeg begynt å bli veldig tunghørt etter alle åra med rock. Jeg hører ikke så godt hva folk sier lenger, og det kan bli spesielt å lede paneldebatter som første døve TV-programleder noensinne, sier han til Dagbladet Pluss.

Hørselsproblemene skal likevel ikke hindre rockeren i å innta sin vante plass ved enden av «Trygekontoret»-bordet. Planen for å hanskes med den sviktende hørselen er nemlig lagt.

- Det betyr også at jeg må få høyere sosial intelligens, og lære meg å lese kroppsspråk, legger Seltzer til overfor avisen.

Saken fortsetter under bildet.

TV-SUKSESS: «Trygekontoret» og Thomas Seltzer mottar Gullruten for beste underholdningsprogram under prisutdelingen i Bergen i mai 2015.  Foto: NTB scanpix
TV-SUKSESS: «Trygekontoret» og Thomas Seltzer mottar Gullruten for beste underholdningsprogram under prisutdelingen i Bergen i mai 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ydmyk over triumfen

Som nevnt har Thomas Seltzer og «Trygdekontoret» vunnet Gullruten tre ganger tidligere. På prisutdelingen i 2015 fortalte han til Seoghør.no at han ikke hadde begynt å ta lett på Gullruten-nominasjonene:

- Dersom jeg får noe gull, er det veldig stas, sa han til Seoghør.no før seieren var et faktum.

TV-profilen og artisten har vært sammen med psykologen Cecilie C. Waade (32) i en årrekke, men da Seltzer vant sin første Gullruten i 2012 glemte han å takke kjæresten fra scenen. Da seieren var et faktum også året etter, fikk han en ny sjanse.

- Jeg visste ikke jeg skulle vinne sist, og det var masse folk jeg glemte. Man blir litt tom innvendig, sa Seltzer til Seoghør.no på den røde Gullruten-løperen i 2013.

Se intervju med Thomas Seltzer og kjæresten Cecilie fra Gullruten 2013 nedenfor:

Lykkelig forelsket

Tidligere har Oslo-baserte Seltzer fortalt om hvordan det er å bo i en annen by enn kjæresten, som holder til i Trondheim.

- Det går fint all den tid man har mye å gjøre, og det har vi jo begge to, jeg med TV-jobben og spillejobber med Turboneger og hun som psykolog på Orkanger, sa Seltzer til Se og Hør i 2015.

I samme intervju innrømmet han at løsningen med kjæresten, som har en datter fra et tidligere forhold, ikke er ideell:

– Men det blir litt ensomt på kveldene. Heldigvis er det bare et midlertidig opplegg å pendle, understreket Thomas Seltzer overfor Se og Hør høsten 2015.

Saken fortsetter under bildet.

FLOTT PAR: Thomas Seltzer og Cecilie C. Waade strålte sammen på Gullruten i Bergen i 2015.  Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
FLOTT PAR: Thomas Seltzer og Cecilie C. Waade strålte sammen på Gullruten i Bergen i 2015. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Kjæresten Cecilie har på sin side skrytt av sin suksessrike partner i et intervju med Se og Hør i mai 2015:

- Thomas er et kinderegg. Han er mye, og han har alltid noen overraskelser på lur, røpet Cecilie C. Waade den gang.

Gullruten 2016 går av stabelen i Bergen fredag 13. mai. Seoghør.no er selvsagt på plass - så følg med for det siste fra den røde løperen og den prestisjefylte prisutdelingen!

LES OGSÅ: - De lagde en kjekk sønn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer