Vant årets hederspris på Gullruten 2018:

Thomas og Harald vant årets hederspris

Om seks dager sender duoen sitt siste «Senkveld»-program. I kveld kunne de likevel slippe jubelen løs.

HEDERSPRISEN: Thomas Numme og Harald Rønneberg fikk årets hederspris under Gullruten-utdelinga. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GRIEGHALLEN (Se og Hør): På tampen av fjoråret annonserte talkshowvertene Thomas Numme (48) og Harald Rønneberg (44) at de har valgt å gi seg med «Senkveld» etter 15 år.

De avslutter imidlertid den årelange innsatsen med et brak.

JUBLET: Harald Rønneberg og Thomas Numme takket for hedersprisen fra scenen under Gullruten 2018. Det var statsminister Erna Solberg som delte ut prisen. Foto: Espen Solli/ TV 2
JUBLET: Harald Rønneberg og Thomas Numme takket for hedersprisen fra scenen under Gullruten 2018. Det var statsminister Erna Solberg som delte ut prisen. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Under kveldens Gullruten fikk de nemlig den gjeveste prisen av dem alle, nemlig selveste hedersprisen. i fjor var det «God Morgen Norge»s Wenche Andersen fikk prisen.

- Det har vært et eventyr, det har vært helt fantastisk. Det er ingen dyr vi ikke har ridd på, vi har opplevd så mye gøy.

- Vi er stolte over det og gjengen vår har oppnådd, for vi har jo på ingen måte gjort dette alene. Det er fristende å ta snarveier i denne bransjen, for å få oppslag og oppmerksomhet. Men vi har alltid forsøkt å være det hyggelige fredagsprogrammet man kan slappe av til, sier Harald Rønneberg til Se og Hør.

- Det her er helt sykt. Har det skjedd? Har dette virkelig skjedd, skriker Numme til det oppmøtte pressekorpset.

- EN SPØK: Da Ane Dahl Torp sikret seg tittelen som årets beste kvinnelige skuespiller, feiret hun med å kysse avtroppende «Senkveld»-programleder Harald Rønneberg. Foto: Espen Solli / Reporter: Ingrid Cogorno / Video: Linn-Christin Marthinussen / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

- Blir seint i natt

Begge begynte så å rope på konene sine, som de ønsket å dele det fantastiske øyeblikket med. I kveld er de to sjarmørene ikke i tvil om at hælene skal stå langt i taket.

Numme forteller at duoen den kommende uken skal reise rundt om i Norge for å dele ut billetter til sin siste «Senkveld»-sending, og vitser om at de konstant kommer til å være brisne som følge av seieren.

- Det blir nok seint i natt, forteller Rønneberg.

Numme og Rønneberg har ledet programmet i 30. sesonger, etter at de tok over for Hans Christian Andersen og Tommy Steine som var de første programlederne i 2001.

Saken fortsetter nedenfor.

FAST DUO: Harald Rønneberg og Thomas Numme var i strålende humør da de ankom Grieghallen tidligere lørdag kveld. Da visste de enda ikke hva de hadde i vente. Foto: Andreas Fadum
FAST DUO: Harald Rønneberg og Thomas Numme var i strålende humør da de ankom Grieghallen tidligere lørdag kveld. Da visste de enda ikke hva de hadde i vente. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Forrige uke ble det kjent at det er programleder Stian Blipp (28) og tidligere snøbrettkjører Helene Olafsen (28) som tar over stafettpinnen etter Numme og Rønneberg spiller inn sitt siste program 11. mai.

- Vi har noen planer for siste sending. Det blir en fin sending. Vi kommer til å ha klump i halsen hele sendingen, sier programlederne til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

NACHSPIEL: Erlens Elias og den «Paradise Hotel»-aktuelle broren Erik Sæter kom sammen på rød løper til årets Gullruten-utdeling. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

- Tida er inne

Den dynamiske duoen har bydd på en rekke underholdende øyeblikk gjennom sine 15 år på TV 2.

- Vi har alltid sagt at vi tar et år av gangen. For et år siden satte vi to oss ned, og bestemte oss for at tida snart var inne for å gi seg, og det føltes riktig etter 15 år og 30 sesonger på TV, sa programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg til Dagbladet etter at nyheten ble kjent.

Selv om de ikke lenger skal lede talkshowet, har dem begge fremdeles kontrakt med TV 2. Det er foreløpig uvisst hva de skal gjøre framover.

- Nå skal vi først og fremst fullføre vårsesongen av Senkveld, det er den som er vårt fokus nå. Etter det skal vi ta en pause for å finne ut hva vi har lyst å gjøre videre. Hva det blir er for tidlig å si, sa de i fjor.

Hittil i år har «Senkveld» i gjennomsnitt hatt 495 000 seere per program.

Saken fortsetter under videoen:

ULVESTUNT: Deltaker fra fjorårets «Farmen»-sesong Camilla Cox Barfot hadde kledd seg med et politisk budskap på den røde løperen i forkant av årets Gullruten-utdeling. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Prisvinnere

Harald Rønneberg var å se på TV første gang som stuntreporter i «Trigger» på NRK, men ble for alvor et kjent fjes da han i 2003 ledet talentprogrammet «Idol» sammen med Thomas Numme.

Samme høsten startet de «Senkveld»-eventyret sammen. Duoen ble kåret til årets tv-navn to år på rad, i 2006 og 2007. Rønneberg vant prisen for beste mannlige programleder under Gullruten i 2006, og publikumsprisen to år tidligere.

I 2010 ble programmet kåret til beste underholdningsprogram.

Numme er utdannet radiojournalist. Han har blant annet jobbet i radioprogrammet «Holger Nielsens Metode» I NRK P3, og seinere ledet han NRK-programmet «Trigger» sammen med Solveig Kloppen.

48-åringen var programleder for den aller første utgaven av Melodi Grand Prix Junior sammen med Stian Barsnes-Simonsen i 2002 - året før han og Rønneberg ble «Idol»-programledere.

I 2015 var det også Thomas Numme sin tur til å vinne Beste mannlige programleder under Gullruten - noe han hadde vært nominert til flere ganger tidligere.

Saken fortsetter under videoen:

Fra "Senkveld med Thomas og Harald" på TV 2 Vis mer

Stjernebesøk

Hver uke har Rønneberg og Numme hatt kjente gjester i «Senkveld»-sofaen - både fra inn- og utland.

I 2015 var blant andre den canadiske superstjernen Justin Bieber på besøk. Sendingen, som foregikk under et stort forventningspress, gikk langt fra som planlagt.

Bieber tok på et tidspunkt like godt over som programleder, før han spilte tre låter i studio. Etter sendingen stormet stjernen av scenen på Chateau Neuf i Oslo.

I tillegg til musikere som Bieber og Rolling Stones' Keith Richards, har både idrettsprofiler og politikere gjestet programmet.

På skjermen har publikum også fått følge faste innslag som «Harald gjør ting han ikke kan», og de siste åra «Camp Senkveld», hvor en rekke norske kjendiser har gjennomført en rekke stunts og ablegøyer på lag med enten Numme eller Rønneberg.

LES OGSÅ: Kom på rød løper med kjærestene for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer