Thomas Gullestad: - Måltidet resulterte i intense magesmerter

Filmaktuelle «Fingern» merker på kroppen hvordan det er å måtte gå ned til 58 kilo.

AVMAGRET: Musiker Thomas Gullestad er filmaktuell som den norske krigshelten Jan Baalsrud i Harald Zwarts nye film. Rollen krever at han går ned omlag 15 kilo. Her er han fotografert i slutten av mars.  Foto: NTB scanpix
AVMAGRET: Musiker Thomas Gullestad er filmaktuell som den norske krigshelten Jan Baalsrud i Harald Zwarts nye film. Rollen krever at han går ned omlag 15 kilo. Her er han fotografert i slutten av mars. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I februar ble det kjent at artist Thomas Gullestad (35) skal spille rollen som krigshelten Jan Baalsrud i Harald Zwarts (50) nye krigsfilm «Den tolvte mann».

Nå er Gullestad, som også er aktuell med tre nye låter sammen med resten av Klovner i kamp, i full gang med å gå ned i vekt for filmrollen.

Mens kona Jenny Skavlan (29) går høygravid og koser seg med god mat, lever han selv på sparebluss. Det forteller han i et intervju med Dagbladet.

- Jeg har ikke så mye å gå på lenger og er alltid litt sulten. Hvert måltid mangler den halvkiloen med mat som jeg egentlig trenger, sier Gullestad til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

STRÅLER SOM GRAVID: Mens Jenny Skavlan er i god form som høygravid, må ektemannen sulte seg på diett. Her er hun på Costume Awards i slutten av januar. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
STRÅLER SOM GRAVID: Mens Jenny Skavlan er i god form som høygravid, må ektemannen sulte seg på diett. Her er hun på Costume Awards i slutten av januar. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Den siste tiden har Jenny Skavlan dokumentert ektemannens diett på det sosiale mediumet snapchat: Mens hun har inntatt cheeseburger med alt av tilbehør, har «Fingern» vært nødt til å nøye seg med kyllingsalat.

Har gått ned minst ti kilo

I påskeferien fant den vordende faren, som skal ned til rundt 58 kilo, imidlertid ut at han skulle unne seg et skikkelig måltid. Dét viste seg å ikke bli noe kjærkomment etegilde.

- På påskeaften feiret jeg med en ganske normal porsjon påskelam. Det resulterte i et slags kolikkanfall med intense magesmerter, forteller Gullestad til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

AKTUELL TRIO: I starten av april slapp Klovner i kamp tre nye låter, kjent som «Kjærlighetstriologien». (F.v.) Aslak Hartberg,  Thomas «Fingern» Gullestad og Esben Selvig.  Foto: NTB scanpix
AKTUELL TRIO: I starten av april slapp Klovner i kamp tre nye låter, kjent som «Kjærlighetstriologien». (F.v.) Aslak Hartberg, Thomas «Fingern» Gullestad og Esben Selvig. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv om han og Skavlan blir foreldre til en liten jente i nærmeste fremtid, har 35-åringen altså nok av jern i ilden også utenfor hjemmets fire vegger. Tirsdag gjestet han «God morgen Norge» på TV 2 sammen med bandkollegene Aslak Hartberg (40) og Esben Selvig (37).

- Du er jo blitt kjempetynn! utbrøt programleder Vår Staude under besøket i studio.

- Takk! Det er bra. Det er veldig bra, det var meningen. Jeg var ikke så veldig stor av vekst fra før, men... Jeg har gått ned 10, 11 kilo nå, i hvert fall, fortalte «Fingern».

Saken fortsetter under bildet.

FORNØYD: Da programleder Vår Staude kommenterte hvor tynn Thomas Gullestad er blitt i tirsdagens «God morgen Norge», takket han pent.   Foto: TV 2
FORNØYD: Da programleder Vår Staude kommenterte hvor tynn Thomas Gullestad er blitt i tirsdagens «God morgen Norge», takket han pent. Foto: TV 2 Vis mer

Veltrent vinner

Dette er ikke første gang Thomas Gullestad har gått ned i vekt i forbindelse med jobb. Da han gav alt og danset seg helt til finaleplass i TV 2-programmet «Mitt Dansecrew» våren 2015, merket han det også på kroppen.

Etter at seieren i dansekonkurransen var et faktum, røpet en stolt Jenny Skavlan til Seoghør.no at hun foretrakk ektemannen med litt mer kjøtt på kroppen.

- Thomas har jo alltid vært trent, men nå har han jo null underhudsfett. Han har jo fått en helt ny kropp. Men jeg liker han med litt mer på kroppen egentlig, sa hun til Seoghør.no etter sending.

Saken fortsetter under bildene.

VELDIG VELTRENT: Thomas Gullestad viste muskler under «Mitt Dansecrew»-finalen på TV 2 våren 2015 (t.h). Kona Jenny Skavlan foretrekker ham litt rundere i kantene.
VELDIG VELTRENT: Thomas Gullestad viste muskler under «Mitt Dansecrew»-finalen på TV 2 våren 2015 (t.h). Kona Jenny Skavlan foretrekker ham litt rundere i kantene. Vis mer

Prestisjefylt vekttap

Og om «Fingern» synes den dramatiske vektnedgangen er krevende, kan han trøste seg med at han er i samme båt som en rekke Hollywood-stjerner har befunnet seg i.

Et velkjent eksempel er «Batman»-stjernen Christian Bale (42), som gikk ned nesten 30 kilo for å spille hovedrollen i «Maskinisten» (2004).

Kort tid senere la han på seg flerfoldige kilo med muskler igjen, for actioneventyret «Batman Begins» (2005). Og da han spilte eks-bokseren Dicky Eklund, som slet med rusmisbruk, i «The Fighter» (2010) raste vekten nedover nok en gang.

Både Matthew McConaughey (46) og Jared Leto (44) gikk til ekstreme skritt for å spille rollene som henholdsvis den HIV-smittede mannen Ron Woodroof og transpersonen Rayon i «Dallas Buyers Club». Innsatsen sikret dem hver sin Oscar-statuett under Oscar-utdelingen i 2014.

VANT OSCAR: Både Jared Leto og Matthew McConaughey (t.h.) gikk ned flerfoldige kilo for rollene sine i «Dallas Buyers Club» (2013). Foto: SF Norge/ Filmweb.no
VANT OSCAR: Både Jared Leto og Matthew McConaughey (t.h.) gikk ned flerfoldige kilo for rollene sine i «Dallas Buyers Club» (2013). Foto: SF Norge/ Filmweb.no Vis mer

LES OGSÅ: - De har forlovet seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer