Thomas Giertsen i sorg - mamma døde brått

Den profilerte komikeren mistet moren sist mandag.

Foto: Morten Eik/ Se og Hør
Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den populære «Helt perfekt»-profilen Thomas Giertsen (44) er i sorg etter at moren Irene Bauer gikk bort mandag.

Irene Bauer ble 71 år gammel, og hun døde etter noe tids sykdom. Likevel døde hun uventet raskt.

Thomas Giertsen, som opprinnelig heter Thomas Bauer Egeberg Giertsen, er kjent med at Seoghør.no omtaler nyheten, men ønsker ikke å kommentere det ytterligere.

Bisettelsen vil finne sted i Vestre gravlund nye kapell i Oslo kommende uke.

Fra 1988 til 1990 var Irene Bauer leder for Norsk Kvinnesaksforening. Hun var politisk rådgiver i Olje- og energidepartementet i 1989 og arbeidet for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Hun var avdelingsdirektør i Miljøverndepartementet fra 1997 til 2015.

Foreldrene til Thomas Giertsen skilte lag mens han var barn, og Thomas ble boende hos faren mens søsteren hans bodde hos moren.

- Det plaget meg aldri at de skilte seg (...) Jeg hadde to hjem og to måter å oppleve livet på. Jeg synes det var bedre, hvis det går an å si det sånn, sa Giertsen til Kampanje i 2011.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESSRIK: Thomas Giertsen sammen med komikerkollega Espen Eckbo på Aschougs hagefest i 2015. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
SUKSESSRIK: Thomas Giertsen sammen med komikerkollega Espen Eckbo på Aschougs hagefest i 2015. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Valgte bort akademia

Tidligere har Thomas Giertsen også fortalt om morens ønsker for sønnens karriere.

- Hun ville at jeg skulle bli akademiker. Veldig. Moren min er statsviter og faren min er ingeniør. Men han var veldig støttende, han sa at han så at jeg var lidenskapelig opptatt av dette og hadde talent for det. Det var motiverende, sa han til Kampanje i 2011.

Som kjent valgte Giertsen en ganske annen karrierevei enn akademia. Han ble heller en av pionerene innen stand up i Norge, og regnes i dag som en av landets mest profilerte komikere.

Giertsen har dessuten etablert det suksessrike produksjonsselskapet Feelgood, som har hanket inn flere av de største navnene i norsk stand up og underholdningsliv. I 2014 ble han for øvrig tildelt «Wenche Foss' ærespris» under Se og Hør Kjendisgalla.

Thomas Giertsen og samboeren Erle Kyllingmark (41) har barna Felix (7) og Ida (3) sammen.

GODT FAMILIELIV: Thomas Giertsen og samboeren Erle Kyllingmark har to barn sammen. Her er paret avbildet i 2013, mens Erle gikk gravid med datteren Ida.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
GODT FAMILIELIV: Thomas Giertsen og samboeren Erle Kyllingmark har to barn sammen. Her er paret avbildet i 2013, mens Erle gikk gravid med datteren Ida. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: - Vi er veldig tålmodige foreldre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer