I JURYEN: Thomas Giertsen skal over nyttår finne Norges største talent på TV 2. Foto: SCANPIX
I JURYEN: Thomas Giertsen skal over nyttår finne Norges største talent på TV 2. Foto: SCANPIXVis mer

Thomas blir talentspeider

- Om jeg har lyst til å tjene noen millioner på andres talent? Svaret er ja.

SEHER.NO: Over nyttår kommer TV 2 med ”Norske talenter”, et konsept som har blitt stor suksess i både Storbritannia og USA. Nå er det også klart at Thomas Giertsen (36) blir sittende i den norske juryen, og komikeren ser ikke bort ifra at han som Idols juryleder Jan Fredrik Karlsen kan tjene på talentene.

- Om jeg har lyst til å tjene noen millioner på andres talent, er det det du spør om? Svaret er ja, sier en spøkefull Thomas Giertsen til Senkveld.

- Dette er det ultimate talentshowet, med det beste fra Idol, Skal vi danse og Dansefeber. Alle som har et talent, uansett hva det skulle være, kan melde seg på, sier Giersten.

Giertsen mener hans nye jobb, blir omtrent som å sitte å se på TV.

- Jeg synes jo det er veldig deilig å bare få lov å slippe å være programleder, slippe å opptre og bare si hva som er bra og dårlig. Det er som å sitte hjemme og se på tv og si at: dette er bare dritt gå videre, sier Giertsen.

Vinneren av ”Norske talenter” får 500.000 kroner, Thomas Giertsen synes ikke akkurat det er noe å skryte av.

- Jeg får kanskje ikke lov å si dette her, men jeg synes det var litt snaut. Det er jo ingen som kommer i avisa for å vinne 500.000 kroner i lotto, sier Giertsen og ler.

- Hva ser dere etter?

- Vi vet ikke helt, for det kan dukke opp så mye rart. Og det er jo det som er så spennende med dette også - at man kan se noe man ikke hadde forventet. Da man laget Idol første gang og skulle finne Norges største superstjerne så ble det Kurt Nilsen. Det er ikke sikkert det er det man hadde sett for seg på forhånd.

- Hvis han hadde sendt inn et brev til et plateselskap om at: "Jeg er en litt tjukk rørlegger fra Bergen, og jeg har ikke gått til reguleringstannlegen, kan jeg få gi ut plate.” Det tror jeg ikke han hadde fått lov til, men her går det an, sier Giertsen til Senkveld.

Se et av innslagene fra America's got talent her: